Feel the sunshine on your face, it’s in a computer now

Sitter og følger med på Lysfesten, et årlig arrangement i Bergen sentrum for å lyse opp det regntunge novembermørket. I fjor var arrangementet digitalt, men i år har den blitt flyttet ut igjen til Bergen sentrum, dog uten fakler med hensyn til smittevern — istedenfor kunne deltakerne gå inn på en nettside og få fakkel på mobilskjermen:

Skjermbilde fra lysfesten. En av de som presenterer holder opp en mobil med en video av en fakkelflamme.

Jeg nøt lysfesten hjemmefra — siden smitten øker i Bergen ble det digital lysfest på meg også i år, men det er en kjempefin måte å komme i ordentlig julestemning på enten den er fysisk eller digital.

Laptopen min på kjøkkenbordet, livestream av lysfesten. Mobilen min står inntil PC-skjermen og viser fakkelflamme.
Skjermbilde fra lysfesten, barn kledd i strikkegensre og nisseluer synger på scenen.

Sitter og lurer på hvordan det blir med julefeiringen i år. Jeg har egentlig en plan om å dra til Trondhjem og feire med slekten der for en gangs skyld, men hvis smitten tar seg opp til jul vet jeg ikke om det blir noe av. Selv idag er jo tallene så høye at de er begynt med tiltak igjen, og jeg vil jo ikke være med på å spre smitte.

Så jeg blir hjemme. Hjemme med middager fra matkasser, antibac og munnbind på handlelisten, og en liste med steder jeg vil besøke når pandemien en dag er over. Kommer nok til å fortsette å være med venner av og til, men som oftest drar jeg hjemmefra bare når jeg skal på tur, på møter, handle, eller levere søknader. Ser ut som det blir mer digitale opplevelser fremover – filmer på nett, digitale brett- og dataspillkvelder, og kvelder alene med stearinlyskos.

Jo, og så har jeg fått meg fuglebrett. Så langt er det populært hos både trosten og skjæra, selv om sistnevnte nok mener det er ikke er stort nok:

Fuglebrett av plast, festet til vindu med sugekopper. En skjære henger på kanten av fuglebrettet med klørne og ser inn vinduet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..