Notis: angående Patreon

For en kort tid siden lagde jeg meg en Patreon-konto. For de som ikke vet det, er Patreon en tjeneste som lar deg støtte for eksempel kunstnere, forfattere, YouTubere, bloggere og andre kreative med et fast beløp hver måned, som du velger selv – det kan være 20 kroner til en kopp kaffe hver måned, eller flere hundre kroner.

Jeg lagde meg en Patreon-konto fordi jeg har hatt bloggen i 10 år, så jeg allerede har et «produkt» å vise til, og jeg har fått gode tilbakemeldinger på bloggen og en del av innleggene. Det er ikke at jeg ikke føler det blir riktig å ha en Patreon-konto.

Hovedgrunnen til at jeg har fjernet den igjen, kanskje midlertidig, kanskje varig, er at jeg opplevde at det å ha kontoen forandret måten jeg tenkte på bloggen på. Livet kan fly har alltid vært en blanding av lek og alvor, så innleggene kan handle om en kort tur jeg gikk i skogen, eller mer alvorlige, viktige tema som psykisk helse eller bøker om spiseforstyrrelser. Men jeg tok meg i å ikke ville skrive de små innleggene mer, fordi jeg plutselig ikke følte de var «gode nok».

Jeg prøvde å riste av meg denne følelsen, men etter en stund i tenkeboksen har jeg derfor tatt Patreon ned igjen. Kanskje jeg prøver igjen senere, og kanskje jeg velger en annen løsning, men akkurat nå ble dette mest riktig for meg.

Stå på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..