Dødtid

Det er overraskende kjedelig og monotont å være uten jobb. Har jo vært mellom jobber, eller slitt for mye psykisk til å kunne gjøre på noe, før, men hadde vel glemt hvor kjedelig det var. Eller så er det at jeg i mye større grad har «fått et liv» og gjør ting med venner mye oftere enn før, sånn at kontrasten blir mye større når jeg sitter her og ikke gjør på noe.

Har en tradisjon om at jeg stikker ned på en kafé eller kaffebar og kjøper meg en morgenkaffe de dagene jeg har fri, noe jeg kanskje må kutte litt ned på siden det blir skikkelig dyrt nå som jeg har «fri» hver dag 😉 , men i alle fall nøt jeg idag morgenkaffen min klokka fire om ettermiddagen, og det sier vel sitt om hvor godt jeg har klart å holde døgnrytmen min.

Er fornøyd med at jeg har det mye bedre psykisk og klarer holde depresjon unna, og også klarer å gjenkjenne når jeg har en dårlig dag og «tar tak i det» ved å gjøre ting for meg selv, som å gå på tur eller ta kontakt med venner. De fleste av vennene jeg pleier å henge med er jo opptatt med sine liv, så det er lant fra alltid vi har tid til å finne på ting sammen, noe som ikke var noe problem mens jeg jobbet på gården, men jeg merker det veldig sterkt nå som jeg ikke har noe å fylle dagene med. Og det er utrolig hvor fort ting som døgnrytme skled ut. Det hjelper ikke akkurat heller at det er vinter og bare noen få timers dagslys, spesielt når jeg har lyst til å trene på å henge opp treteltet mitt igjen, og det er tricky nok å henge opp når det er lyst og jeg ikke må stå der med hodelykt 😛 .

Har gjort et par ting bedre siden nyttår, da. Har kuttet kraftig ned på kaffeininntak ved å bare ha kaffeinfri kaffe hjemme, og har omtrent sluttet å kjøpe kartongene med TINE-iskaffe jeg kjøpte omtrent daglig tidligere. Har vel egentlig erstattet dem med kafébesøk, noe som strengt tatt koster mer og for den saks skyld også sikkert gir meg langt mer koffein, men merker i hvert fall at det er deilig å ikke savne å drikke så mange kopper kaffe hver dag. Har óg blitt flinkere til å drikke vann istedenfor kakao, te, kaffe og så videre når jeg er tørst.

Et annet pluss er jo at jeg får tatt opp kontakten igjen med flere venner enn de jeg pleier å være med, for kjenner jeg virkelig har lyst å komme meg ut av leiligheten og finne på ting. Traff tilfeldigvis på en god kollega fra gården da jeg var på kafé forleden, og det var deilig å se henne igjen og ha noen å skravle med. Eller kanskje jeg tar kontakt med en av de gruppene på Face som New Friends Bergen hvor du kan avtale «dater» med fremmede mennesker og finne på alt mulig rart. Tenker óg på å kanskje engasjere meg frivillig, så har jeg noe å henge fingrene i til jeg får kommet meg ut i praksis eller jobb igjen. Jeg må bare se og få gjort disse tingene, ikke bare tenke på dem 😉 .

Har et par flere bloggideer, og denne bloggen er jo også noe jeg vil få mye mer tid til fremover. Så vi snakkes forhåpentligvis fort, og ofte 😉 !

Stå på!

2 kommentarer om “Dødtid

  1. Det er bra at du klarer å observere kjedsomheten og ikke bare reagerer på den. Ledighet er roten til alt ondt heter det, men det trenger jo ikke være sånn. Det kan like gjerne bety at kreativiteten blir vekket. Du har flere tanker om hva du kan gjøre, så bra!!

    Og det fraværende lyset? Er det ikke lys midt på dagen da?

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..