En dag i et liv

Jeg har fått to yndlingssysler: å sitte på biblioteket, og å gå tur på Fløyen.

Har fått øynene opp for både hvor praktisk det er å kunne hente med seg en film eller bok hjem når en vil, og hvor koselig det er å bare være på biblioteket og gå rundt og bla i bøker, eller å sette seg ned med laptopen og surfe på nettet. Pleier å sette meg ned på «Urommet», som jeg mistenker at egentlig betyr Ungdomsrom, og jeg føler meg bitte litt malplassert når jeg sitter med laptopen min der, men er jo ikke akkurat forbudt for voksne å sitte der heller, og jeg er der stort sett bare når jeg trenger Internett for å for eksempel gå innom nettbanken. Selv om jeg har lyst til å være mer der, og ungdomsbøker kan være vel så spennende som «vanlige» bøker — har for eksempel begynt å bla i Jenta fra Mars, som handler om en gutt som er trans og vil bli jente, og har lyst til å dra dit med én eller flere venner og teste ut brettspillene de har på Urommet.

Har også blitt glad i å gå turer oppover Fløyfjellsvingene. Ender som oftest opp med å gå oppover bakkene mot Fløyen rett og slett fordi det er turområdet som er nærmest der jeg bor, og ender som oftest opp med å enten gå til den gamle bransstasjonen på Skansen, eller helt opp til Fløybanestasjonen. Elsker både å gå gjennom de smale smugene og gatene på veien opp til Skansen, og asfaltveiene videre oppover mot Fløyen. Du går oppover mellom gamle trehus og oppover skogsveier, men med utsikt til hele Bergen, noe som er ekstra koselig når det er kveld og hele Bergen ligger opplyst i mørket, spesielt nå som det er så mye snø. Har aldri vært på Fløyen på nattestid, og det er ganske stemningsfullt og friskt å stå der oppe ved stasjonen i snøføyk og vind og se ned på byen. Må ta med akebrett eller ski og en venn eller to så snart jeg kan, for det er jo skikkelig mye snø oppover der nå — noe som gjør stemningen enda bedre.

Det lengste jeg har gått så langt er forbi Skomakerdiket og halvveis til Brushytten, og har jo planer om å gå over Fløyen til Arna eller Eidsvåg med en venninne av meg. Jeg har kjøpt kart og planlagt rute, og tenker å ta turen på én dag. Har hørt den tar rundt tre-fire timer. Skal pakke tursekken med fjellduk, stormkjøkken, noe godt å spise og drikke, og alt vi generelt trenger til tur, og finne en dag været spiller på lag. Det fine med turen er jo at vi kan gå ned i Eidsvåg hvis det blir for kaldt eller for dårlig vær.

Ellers har jeg endelig fått månedens nedlasting hos Audible, så ser frem til å begynne å høre på Fire and Fury 😉 .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..