Stavangår!

Da var jeg hjemme fra et kort besøk hos folkehøyskolevennen min i Stavanger 🙂 . Har ikke sett henne på en stund, og har hatt lyst til å besøke henne i Stavanger en god stund, pluss at hun har besøkt meg så mange ganger i Bergen at jeg tenkte det var min tur å komme til henne 😉 .

Satte meg på bussen fra Nesttun fredag kveld og tilbrakte fem timer på buss og ferger. Vet at mange ikke liker lange bussturer, men jeg syns faktisk det er koselig å ta buss. Vet mange misliker bussturer, spesielt de som tar mange timer, men som jeg har skrevet tidligere så pleier jeg å omtrent glede meg til dem. Syns det er en koselig måte å reise på, spesielt når vi bor i det vakre landet vårt hvor det alltid er vakre landskap eller bygder rett utenfor vinduet. Vi kjørte forbi skjærgård med masse små øyer, forbi gårder og små bygder, gjennom tunneler som gikk under fjorder, så sauer på beite og en jente som var ute og red fjordhest. Fikk lyst til å ta en busstur en annen gang og gå av bussen og ta en fot- og telttur i terrenget vi kjørte forbi 🙂 .

Det e litt tricky å ta fine bilder med mobilkamera gjennom vinduet til en buss i fart, men jeg gjorde mitt beste 😛 .

Elg buss
Bennibesøk betyr at Elisabeth elg må være med!

 

Visste det ville bli fergeturer også, og selv om jeg ikke gledet meg til dem, så fikk jeg da noen fine bilder av skjærgården også 🙂 .

 

Var fremme i vakre Stavangår rundt midt på natten, og ble hentet av Benni og dro opp til leiligheten hennes, og så var det egentlig bare å hoppe rett til køys.

Sykkeltur.PNG

Våknet relativt sent neste dag og stakk ned til byen mens Elisabeth holdt fortet i leiligheten. Har ikke vært i Stavanger på mange, mange år, og husket nesten ingenting fra forrige besøk, så føler jeg opplevde Stavanger for første gang det var en utrolig vakker og koselig by, og synes siddisene sin dialekt e så kule! Men vi skulle ikke bli i byen lenge, for Benni hadde planlagt sykkeltur, så vi stakk til nærmeste stativ med bysykler og satte av gårde i retning sykkelveien mot Sandnes 🙂 .

Fikk en flott tur langs kysten med lite trafikk, fint vær og god utsikt. Fikk ikke tatt mange bilder, men Benni fikk tatt noen bilder av både meg og seg selv 😉 , og jeg fikk et fint bilde av Gandsfjorden som vi syklet langs.

 

Fikk litt tid til sightseeing i koselige lille Sandnes og spist pizza og pasta hos «Pastabakeren» før vi syklet tilbake til nærmeste bysykkelstativ før vi tok bussen hjem 🙂 . Kjente det i beina etterpå og var god og svett, men fikk slappet av på sofaen med en skrekkfilm på kvelden 😉 .

Anbefaler bysyklene til Stavangår, kostet bare 60 kroner å leie syklene såpass lenge som vi gjorde óg, og likte at det var et stativ med sykler såpass langt unna byen så vi kunne sette dem fra oss der og ikke trengte å ta dem hele veien tilbake igjen til byen 🙂 .

Neste dag var langt roligere, for alt vi egentlig gjorde var å stikke innom den amerikanske dineren i Stavangår sentrum og besøke Fargegaten for å ta en milkshake og så sette oss ned for å chille ved Breiavatnet, og det var vel omtrent det eneste vi gjorde den dagen før det var hjem igjen for å pakke og rydde 🙂 .

Fikk gitt Benni en avskjedsklem før jeg satte meg på bussen og fikk en ny fem timers busstur gjennom det vakre landskapet fra Sandnes til Stavanger, med lydbok på ørene og en god venn til å holde meg med selskap på Facebook-Messenger 😉 .

Var uansett deilig få meg en kort tur til Stavangår, selv om det ble en kort tur hvor vi ikke fikk gjort så mye, og har lyst å dra tilbake til byen snart og dra på sykkeltur igjen, eller gjøre noen av tingene vi ikke fikk tid til denne gangen 🙂 .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..