Hyttetur og Star Wars-kveld

Jeg er blitt litt for produktiv med bloggingen nå under korona-isolasjonen. Det føles godt å skrive, men jeg vil jo at folk skal lese det jeg skriver også, og da må jeg ta meg selv i skinnet og ikke legge ut flere innlegg for dagen.

Jeg har rigget meg til i hemsesoverommet på hytta igjen, og innviet hytteturen med en filmkveld med Rogue One og bare elsket den, den hadde virkelig den magiske Star Wars-stemningen som du bare kunne drømme deg helt bort i, og som jeg ikke følte de hadde klart å gjenskape i filmene i den nye trilogien.

Kilde

Jeg hadde blitt ganske disillusjonert etter de filmene, men med Rogue One har jeg endelig en ny Star Wars-film jeg vil å se igjen og igjen, som de gamle klassikerne. En veldig god start på hytteoppholdet 😉 , bortsett fra at prisen å betale på å døgne med Star Wars var at jeg sliter med å redde døgnrytmen, så nå har jeg gått glipp av det meste av dagslyset i to dager.

Vi skal bli her på hytten i kanskje en uke, og får bruke tiden til det fulle, med turer og prosjekter i snøen. Som bergenser har jeg ikke akkurat vært bortskjemt med mye snø de siste årene, så tror det må bli noen snølykter eller til og med en liten borg. Så må jeg vel besøke «graven» til Sasha hund på vei oppover. Og i morgen skal vi på en utflukt til Sogndal, bygda jeg studerte i for syv år siden (herregud så fort tiden går) og jeg knapt nok har vært innom siden. Det skal bli godt å se bygden igjen.

Forresten er det høsttakkefest omtrent på denne tiden i USA. Jeg synes det er en fin tradisjon, og jeg syns det er den vi skulle tatt til oss hvis vi absolutt måtte adoptere amerikanske skikker, istedenfor allehelgensaften og «black week». Familien samles, som i julen, og tradisjonen handler mest av alt om å uttrykke takknemlighet. Det er også en tradisjon det er vanskeligere for handelsstanden å kommersialisere med mas om blomster, kort og gaver.

Jeg pleier ikke tenke så mye på høsttakkefesten, men 2020 har vært et mørkt og vondt år på mange måter, og nå er det endelig en del lyspunkter jeg er utrolig takknemlig for. Trump har tapt valget, vi har snart en vaksine mot korona, og folk har endelig sluttet å si «bae». Det ser ut til at ting er i ferd med å snu, så 2021 blir kanskje et veldig godt år.

Under én måned til jul. Snart begynner adventstiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..