En hard arbeidsdag, en åpenbaring, et nytt brettspill og en spekkhogerstim

Hadde den lang og hektisk, men deilig siste arbeidsdag før helgen på fredag. Lang fordi vi hadde såpass mange rom, hektisk fordi vi hadde flere syke. En rekke rom hadde blitt bestilt og måtte være klare til tre, og vi var to på jobb, én av oss ny. Det ble nesten like mye stress som den dagen jeg hadde kommet helt til klokka halv ett før jeg plutselig ved en tilfeldighet la merke til at de som hadde bestilt ett av de største rommene på hotelllet hadde bedt om tidlig innsjekk og skulle komme klokka ett 😉 .

Mio pizzaeske

Vi kom imidlertid heldigvis i mål i tide (det gjorde vi også den dagen vi plutselig hadde en halvtime på oss til å ta det største rommet), og jeg kunne ta helg med god samvittighet. Hev meg i senga et par timer, og dro så utover til huset til foreldrene mine fordi jeg passer Mio katt denne uka.

Etter noen timer hjemme var det av gårde igjen til nærbutikken for å kjøpe middag. Kiwien jeg går til er rundt halvannen kilometer unna, og denne uka har jeg kjøpt inn middag for én dag av gangen for å tvinge meg selv til å gå den turen. Du skulle trodd disse selvpålagte tvangs-spaserturene ville være forferdelig etter en lang arbeidsdag, men jeg har oppdaget at det er når jeg er på mitt mest slitne at jeg nyter å gå tur mest. Det å bare gå, og så eventuelt belønne deg selv med en iskaffe på nærbutikken når du først er fremme, er faktisk utrolig deilig etter en dag med utallige trappetrinn, senger som skal skiftes på og bad som skal vaskes, bæring av poser med skittent sengetøy og støvsuging av rom og ganger. Begge deler er fysisk aktivitet som gjør meg sliten, men det første er bare slitsomt, og det andre er deilig og befriende og gir meg mer energi og tiltakslyst.

Middag_på_terrassen[1]

Så er det deilig når været er så fint at det går an å spise ute på terrassen.

Dagen idag har vært mer slapp, kanskje veldig velfortjent, men så har jeg endelig satt opp og spilt Fire in the Lake, vietnamkrig-spillet jeg kjøpte over nett nylig. Etter å ha besøkt Viet Nam, og sett Burns og Novicks fantastiske dokumentar om krigen, måtte jeg nærmest tvinge meg selv til å spille FitL da jeg først oppdaget det på Tabletop Simulator. Det gjenskaper alt fra terrorangrep fra Viet Cong til sør-vietnamesisk korrupsjon, og om sivilister fanget i kryssilden. Det er et tøft og dystert spill, som spill om Viet Nam-krigen skal være, etter min mening, men når du først er kommet inn i det, er det både et veldig godt laget strategispill, og en detaljert skildring av krigen som kan få deg til å reflektere, og som har mye å lære deg.

Så fikk jeg min belønning for at vi jobbet så hardt på fredag: ute på fjorden dukket det opp noen krusninger i vannskorpen som jeg først trodde var en av ubåtene som dukker opp innimellom, men som jeg så skjønte at måtte være spekkhoggere, i og med at det var flere av dem, og de bevegde seg i forskjellige retninger.

Spekkhoggere

Jeg var dessverre litt for langt unna til å få et skikkelig bilde, de som kom kjørende i båter var nok litt heldigere enn meg 😉 .

Koser meg i hvert fall med helg, og tror jeg skal ta ut noen avspaseringsdager snart så jeg får en ukes minisommerferie.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..