Gratulerer med dagen!

Jeg skulle egentlig ikke feire kvinnedagen. Jeg vet den er viktig, men jeg syns også den er blitt litt kapret av litt mer… radikale grupper som ikke alltid tar den like seriøst. Når paroler som «boikott Israel» tar plass på en dag som skal handle om kvinners rettigheter, da blir jeg litt oppgitt (ja, jeg vet de har noen tynne unnskyldninger om at «jammen det er fordi det er kvinner i Palestina»). Jeg vet det er veldig mange gode formål å jobbe for, men jeg føler bare ikke at akkurat kvinnedagen engasjerer meg.

Men så snublet jeg over et Instagram-innlegg der noen sutret over at en butikk i USA solgte reisesett med blant annet såpe og barberhøvel, og hadde satt prisen høyere for settet med rosa emballasje, selv om det selvfølgelig inneholdt akkurat det samme som det blå settet. Dette ble lagt ut med emneknaggen «#womentax», og brukere hisset seg opp i kommentarfeltet over at produsentene (selvfølgelig) valgte å ta seg bedre betalt for et produkt kvinner i første omgang var villige til å betale ekstra for. For mens foreldrene og besteforeldrene deres turte å jobbe knallhardt for å få rett til å stemme, ta abort, og få samme status i arbeidslivet som menn, er disse menneskene tydeligvis for feige til å ta et standpunkt ved å kjøpe et produkt som ikke er rosa. Å bare kjøpe de blå produktene til handelsstanden skjønte at det ikke nyttet å prise det identiske, men rosa alternativene høyere var visst ikke et alternativ. Jeg vet det er et faktisk problem at hygieneprodukter kvinner trenger kan være overpriset eller dårligere enn produkter for menn/begge kjønn, men det var jo her snakk om to identiske produkter.

Det kom dog noe godt ut av dette 🙂 . Ble så irritert over at disse menneskene brukte 8. mars på å sutre over et problem de hadde laget selv at jeg bestemte meg for at jeg fikk gjøre noe selv. Skal jeg først klage over at disse menneskene ikke gjør noe fornuftig, er jeg jo ikke stort bedre om jeg bare sitter på baken selv.

Jeg kommer ikke til å gå i tog, fordi jeg som sagt ikke hundre prosent støttet kvinnedagen, fordi jeg ikke er noen «demonstrasjons-type», pluss at det høljer ned. Men jeg tror jeg sender over en liten pengesum til en verdig organisasjon som jobber mot et reelt problem for kvinner i verden. Seksuelle overgrep i alle sine former. Utrygg abort og innskrenking av aborttilbud og -rettigheter.

Hvis du, som mann eller kvinne, ønsker å gjøre en forskjell, så oppfordrer jeg deg herved til å velge et formål — seksuelle overgrep, tvangsekteskap, abortlover, sosial kontroll, hva du vil — og finne en organisasjon som jobber for å bedre kårene til kvinner og tilby deg å donere penger eller jobbe frivillig for dem. Små bidrag fra enkeltpersoner kan i det store og det hele telle veldig mye 🙂 .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..