Nye blåturer

Har blitt glad i å hive meg på mer eller mindre tilfeldige busser*, og gå veier jeg ikke har gått før, bare for å se hvor de fører, både for å bli bedre kjent med området rundt Bergen sentrum, og fordi jeg får så mange fine turopplevelser og oppdager steder de fleste andre ikke kjenner til, for ikke å snakke om at det gir inspirasjon til nye turer!

Nylig dro jeg fra Straume til et sted som het Liaskjæret, som viste seg å være et idyllisk sted med noen fjell som jeg bestemte meg for at jeg måtte komme tilbake til og bestige en dag (noe jeg også senere gjorde). Har forelsket meg litt i Øygarden og kystlandskapet der, og har planer om å gå mange turer der, med og uten telt eller fjellduk. Bruker Straume terminal ved Sartor storsenter som utgangspunkt og tar busser derfra utover til alle de spennende og idylliske avkrokene. Har også en drøm om å dra dit med kajakk og utforske øyer og holmer med telt og mat og drikke til flere dager i lasterommet 🙂 .

Våge, Straume

En annen dag hev jeg meg på bussen til Gravdal, og endte opp med å følge en sti jeg fant som førte meg opp til toppen av Ørnafjellet, en topp på samme fjell som Lyderhorn, med utsikt i alle himmelretninger og et fantastisk lys på nattehimmelen.

Ørnafjell

Blåtur Flesland.jpg

Forleden tok jeg også en tur til Flesland fordi jeg aldri har sett flyene ta av på skikkelig nært hold, og fikk lyst til å dra til vestsiden av flyplassen, hvor du kommer rimelig nær rullebanen. Da jeg kom frem, viste det seg at det var et ridesenter rett nedenfor vollen rullebanen lå på, og at de på akkurat denne dagen holdt sprangstevne. Det er dette jeg liker så godt med å stikke på spontane «blåturer» uten å vite hvor du skal og hva som venter der — du kan hive deg på en buss eller bybanevogn og ende opp med å finne et sprangstevne, kjøpe deg en pappkopp kaffe og bli værende for å kose med hester og tilbringe en solfylt søndag ettermiddag med å se på et sprangstevne mens flyene tar av rett over hodet på deg.

Askøy og Herdla

Alle turene er selvfølgelig ikke like spennende og inspirerende. Ofte er det ikke mye å gjøre annet enn å gå en kort tur, ta noen bilder, og vente på første buss hjemover igjen, eller bare gå til nærmeste bussterminal hvis de er innen gangavstand. Men selv da har jeg kommet jeg meg ut av huset, og får gjerne også en dose mosjon hvis jeg bestemmer meg for å gå tilbake til bussterminal istedenfor å ta bussen tilbake.

Brattholmen, Øygarden

*i tilfelle dette ikke sier seg selv for noen: sjekker selvfølgelig hvor langt bussen går og når det går returbusser.

Blåtur

Utsikt vestover mot Straumsosen, nær Sartor storsenter

2 kommentarer om “Nye blåturer

  1. Åh, dette inspirerer meg! Syns også det var veldig passende at du har dratt til et sted som heter Våge, for det er jo nettopp det du har gjort. Og veldig fine bilder. Jeg må gå litt nye veier selv tror jeg! 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..