Gjensyn med Austevoll

Første tur Austevoll 12Da jeg var liten hadde familien vår en seilbåt som vi dro sørover med hver sommer. Jeg syns å huske vi kunne være borte i ukesvis, og jeg har så utrolig mange gode minner fra steder som Bekkjarvik på Austevoll, Leirvik, Haugesund og Skudeneshavn, og øde holmer hvor vi la til og hadde helt for oss selv, perfekte eventyrland for lekne smågutter.

Har ikke vært sørover etter turene med seilbåten, bortsett fra når jeg har dratt til Stavanger med buss for å besøke en venn der, så jeg har faktisk ikke vært tilbake til Austevoll siden jeg var barn.

Har imidlertid hatt lyst veldig lenge, og nå nylig ble det gratis for fotgjengere å ta ferga fra Krokeide, et stykke sør for Bergen, så igår pakket jeg like godt sekken og tok turen 🙂 .

Tar ferge altfor sjeldent óg, så bare fergeturen med fjordutsikt og koselig kafé med overpriset mat og drikke var ganske deilig å få oppleve igjen. Etter en flott overfart i sola forbi skjær og holmer sto jeg i Hufthamar, med beina på Austevollsk jord.

Austevoll minner meg litt om Øygarden. Øygruppa har den samme litt spredte bebyggelsen, og det samme kuperte terrenget og hardføre vegetasjonen. Og selvfølgelig, den samme deilig salte sjølukten.

Kom til et lite «sentrum» med en Extra-butikk og et bygg med blant annet en kafé, som selvfølgelig nettopp hadde stengt, og etter å ha snopet og kjøpt iskaffe fortsatte jeg over to broer. Målet var utsikt til havet.

Angret på at jeg ikke tok med teltet og et pledd, så kunne jeg bare overnattet på Austevoll. Vendte snuten hjemover etter å ha nytt utsikten, og etter å ha plukket en del plast, flasker og bokser langs veien satte jeg opp tempoet for å nå første ferge hjem. Følte at turen tilbake gikk atskillig fortere enn turen utover, pleier å være sånn når jeg utforsker et nytt sted.

Skal i hvert fall tilbake til Austevoll igjen, og skal passe på å få med teltet neste gang 🙂 .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..