Kort Fløyen-ekspedisjon

Skrev dette for et par dager siden, men siden jeg ikke har Internett i leiligheten min og ikke gidder drasse med meg laptopen min til biblioteket for å «besøke Internett» hver dag så laster jeg det opp først nå 😉 .

Fløyen veiskille.jpg

Var på en kort Fløyen-tur forleden. Har blitt skikkelig glad i å gå oppover forbi gamle Skansen brannstasjon og så oppover Tippetuen eller Fløyensvingene mot Fløybane-stasjonen. Både fordi det er en koselig og passe lang og bratt tur med en flott utsikt, og fordi det egentlig er litt koselig, selv om jeg er norsk, å gå på der så mange andre også går tur.

Det er jo óg litt interessant å høre samtalene til andre noen ganger. Idag gikk jeg forbi to ganske store og kraftige menn som gikk tur med to veldig små hunder med røde sløyfer i håret, og den ene sa «…som svevde gjennom luften har jo faktisk et snev av sannhet i seg. Tingen er at romerne…», og to jenter som snakket engelsk, og den ene sa noe sånt som «…and it was very fun, but the third time I rode, too, and every time it went slower…». Noen ganger får jeg lyst å snu og følge etter folk for å følge med på samtalene deres 😛 .

Var egentlig på tur idag for å finne et leirsted til treteltet mitt og kanskje øve meg på å henge det opp mens jeg enda hadde dagslys, men så røk utrolig nok den ene stroppen til tursekken min, som omtrent er splitter ny og jeg sikkert har brukt under et halvt dusin ganger, så bestemte meg for å bare stikke nedover igjen.

Så en gammel sti som forbandt to av de nye veiene — veiene opp mot Fløyen har en del snarveier mellom seg, som alle veier og stier som går i sikk-sakk oppover fjellsider — og bestemte meg for å gå ned den veien. Så en jente i svart som så ut som hun så etter noe mellom trærne, men tenkte ikke mye på det og fortsatte nedover til der stien møtte veien. Jenta i svart var ikke å se på veien, enda hun skulle rukket opp dit før jeg nådde ned til der stien sluttet. Først da jeg var nede på den gamle stien selv så jeg henne stå innimellom trærne med mobiltelefonen fremme. Lurte på hva hun så etter, og hva hun eventuelt tok bilder av, for jeg så ikke annet enn trær, stubber og snø.

Satte meg ned ved den gamle brannstasjonen og så utover byen og på barna som gikk på skøyter mens jeg drakk varm kakao. Noe som også var rart, for nedi byen var det vanvittig mange utrykningskjøretøy på samme tid, så jeg sjekket til slutt bt.no, og ble møtt av en overskrift om en eksplosjon i sentrum. Var heldigvis bare en arbeidsulykke, men det var ekkelt å se den overskriften og tenke terrorangrep.

Så nå sitter jeg her og spiser fersk pasta og reflekterer over en litt spesiell tur 🙂 .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..