Gratulerer med dagen, alle sammen

17. mai-tog.jpg

E så glad det ble fint vær idag. Kom meg for én gangs skyld opp av sengehalmen og av gårde for å se på toget og dra ned på skolen hvor det var syttende mai-arrangementer. Var så utrolig fint vær også, på tross av værmeldingene 🙂 .

Kan takke en venn av meg som egentlig studerer i England nå for at jeg kom meg av gårde, for hun er på besøk i Norge et par uker og vi hadde lyst å treffes, og siden toget passerte huset hennes avtalte vi like godt at jeg kunne stikke bort til henne 😉 .

De tidligere årene har jeg ikke kommet så langt som til å faktisk komme meg ut av huset. Er vel litt fordi syttende mai er «barnas dag» og det ikke har skjedd så mye for oss voksne at jeg ikke har kommet meg av gårde, men det føltes så riktig å stikke innom og se toget og gå rundt på skolen som i gamle dager at jeg har vært litt irritert på meg selv når jeg ikke har kommet meg ut av huset.

Har egentlig hatt en fin syttende mai, og den var jo også langt mindre innholdsløs en fridagene mine vanligvis er 😉 . Vårruller (!) til frokost (for hvem trenger tradisjoner, liksom) og skifting til dress på formiddagen, så sykling for å se syttende mai-toget, så å ligge bak toget hele veien til hovedveien fordi jeg ikke ville være frekk og brøyte meg gjennom 😛 , så delvis skifting tilbake igjen og binge-watching av Dr. Who i joggebukse og finskjorte. Så middag og av gårde igjen for å være på Kirkevoll. Eneste minuset der var at jeg ikke hadde kontanter og at ingen av de i kafeen i gymsalen hadde kortterminal, og tror du Øyvind hadde tenkt på å ta ut penger før alle butikkene stengte den syttende? Haha 😛 .

I alle fall: gratulerer så masse med dagen! Var så deilig å se så mange glade og hyggelige folk, på en dag hvor hele folket feirer samtidig. E så stolt over den unike, rare nasjonaldagen vår, som det er så stor oppslutning rundt. Er ekstra deilig nå som det er så mye hat, terror, frykt og rasisme og «drama» generelt i nyhetene. Men du slipper liksom aldri helt unna, tenkte jo på nyhetene om terrorfare og det er faktisk en «ekstragrunn» til at jeg kom meg av gårde idag, at jeg ville trosse den «frykten» selv om jeg visste at hvis noe hadde skjedd, ville det nok rammet en av storbyene istedenfor ett av de små «bygdetogene» ute på landet.

Har hatt et par sårt tiltrengte fridager nå, selv om det har skjedd ting begge dagene, har lyst å skrive et eget innlegg om dagen igår og 😉 . Hang på gården med «speiderne» på ettermiddagen og kvelden og stelte hester, snakket og fikk gitt en ganske forsinket bursdagspresang til en god venn som hadde bursdag i begynnelsen av måneden 😛 . Var faktisk ikke hjemme igjen før langt på natt, men det var verdt det likevel 🙂 .

Håper alle hadde en så fin syttende mai som mulig!

Hest spiser flagg.jpg
Kilde: knabbet fra nettavis 😛

Gratulerer med dagen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..