Frigjøringsdag

Har hengt ut det norske flagget og skrevet 8. mai-hilsen på Facebook 😉 , og tenker nesten det er i dag vi burde spist is og pølse og gått i tog, ikke den 17., for idag ble Norge og Europa fritt fra skrekkveldet til Hitler. Synes det er synd at ikke alle markerer og flagger denne dagen, for det er en minst like viktig dag som den 17. i mine øyne 🙂 .

015.jpg
Wikimedia Commons

På samme tid: bruk denne dagen til å reflektere over at vi ikke er kvitt disse holdningene i Europa idag. Det er årevis siden jeg fremdeles trodde at andre verdenskrig hadde vaksinert oss mot tankegodset til Hitler og nazistene. Det er plutselig blitt helt vanlig å høre drøye utsagn om mennesker med mørk hud, muslimer og flyktninger, og rosetogene etter 22. juli virker ufattelig langt borte.

Ta vare på det flerkulturelle samfunnet vårt og friheten vår. Den er ikke usårbar, den kan tas fra oss. Vi lærte det på 30- og 40-tallet, og vi skylder alle som kjempet mot nazistene å snu trenden. Det er nifst hvordan ytre høyre har en så stor fremgang både i Europa, og vi vet hvordan det kan ende.

Husk: «du møter ikke nye kulturer. Du møter medmennesker.»

Stå på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..