Fredag på gården, og firebent sykebesøk

Beklager på forhånd for innlegg som sikkert bare er interessant hvis du er interessert i hest 😛 .

Hadde en litt spesiell dag på gården idag. Går forbi hesteinnhengningen på vei til det gamle stabburet vi bruker som lunsj- og møterom, så har som fast morgenrituale å hilse på bestevenn Emir, som omtrent alltid kommer bort når han ser meg, om han så står med hodet i matfatet.

IMG_20160506_123624
Noen fordeler må det ha å være sykemeldt ^_^

På fredag sto imidlertidig ikke Emir i luftegården med Blues som han pleier, og det viste seg at han hadde fått betennelse i et ledd og var blitt sykemeldt, og derfor sto på boks for seg selv i garasjen hvor islandshesten Gorm pleier å stå om natten. Det skulle komme en veterinær i løpet av dagen og se på ham, og jeg ble bekymret og fikk en dårlig følelse fordi vi ikke visste hvor alvorlig det var.

Fredag er vanligvis en rolig og koselig dag, og selv om det var dagsentre på besøk, var det som vanlig veldig få av brukerne som skulle ri, så jeg fikk tid til å ta med Blues, som jeg leide, på sykebesøk. Blues og Emir savnet hverandre og hadde stått og vrinsket høyt til hverandre i hele går ettermiddag, så de ble rimelig glad for å se hverandre igjen.

Var også en kvige (voksen ku som ikke ennå har fått kalv) som var syk og ikke spiste, så var litt tykket stemning den dagen, med vi fikk dullet masse med Emir, blant annet fikk han lov til å stå og kose seg og spise gress på plenen mens vi møkket boksen hans, og det viste seg da dyrlegen fikk sett på ham at det gikk helt fint med ham 🙂 .

IMG_20160506_132923
Lammet spiller bredbent okse :3 !

Etter en formiddag med hesteleiing og dulling med sykemeldt hest dro vi opp til sauene for å fôre dem og møkke hos dem, og for å introdusere lammene til en fôrautomat. Så var det tilbake til hverdagspliktene med å fôre hester og kyr. Vi får masse frukt og grønt fra Kiwi, og deler det ut til dyrene og fuglene på gården, og i kyrnes tilfelle betyr det at vi gjør istand en trillebår med frukt og grønt, pluss at vi gir hver av dem dem en to-tre brød hver så å si daglig 🙂 .

Helgen begynte på en koselig måte da en snill kollega tok oss med på vogntur til Øyrane torg 🙂 .

Tok med foreldrene mine på gården idag, for vi har åpen dag der hver lørdag, med riding, vognkjøring, grøt- og annen matservering, en varm grill, og bål i gammen så du kan sitte der og varme deg i dårlig vær. Var utrolig koselig der, så vi ble der en stund og bare så på dyr, spiste vafler, og koste oss i sola. Kan absolutt anbefale det om du liker dyr 🙂 .

Stå på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..