Sommerdager på gården

IMG_20160530_181117
Lynghesten Blues småsover mellom to barnehagegrupper

Det går litt i ett på gården for tiden. Vi har mange barnehager på besøk, og siden jeg er en av de på gården som er hestevante, har jeg blitt bedt om å jobbe ekstra en del fordi én av «postene» barnehageklassene skal innom går ut på å børste og sitte på en hest. Det er en koselig arbeidsoppgave å ha å stå der og passe på hestene og svare på spørsmålene vi får, men det er litt slitsomt å jobbe ekstra óg, spesielt når det er så varmt i været som nå 😉 .

Er ellers også mye nytt som skjer nå som det er sommer. Hestene og kyrne skal ut på beite, og sauene har som kjent fått lam, selv om jeg dessverre ikke fikk opplevd noen lamme-fødsel. Forleden var jeg med og satte noen kalver ut på beite, noe som var utrolig koselig og spesielt å være med på 🙂 . Var kjekt å se hvor glade de ble, selv om det virket som det også var litt skummelt å være ute i det fri 😉 .

Bruker lynghest og premiekosedyr Blues for tiden fordi bestevenn Emir fremdeles har en skade i kneet og er sykemeldt over sommeren, og har begynt å bli skikkelig glad i ham. Han er nederst i flokkens rangstige og ganske usikker, men desto mer selskapssyk og kosete. Nå er hestene i tillegg kommet på beite, hvor de spiser store mengder gress så de blir mette og dovne, så i dag da vi hadde en barnehage innom sovnet han med mulen i hendene mine mens han sto ved rampen 🙂 . Savner tullebukken Emir også, men Blues er vanskelig å ikke bli fort glad i.

Er utrolig varmt for tiden, og det merker vi når vi jobber ute fra 9-15, men fremdeles utrolig koselig å jobbe på gården. Er utrolig glad jeg begynte på hestelinjen i Namdal og lærte så mye om hest som jeg gjorde, så jeg kunne begynne å jobbe med hest når jeg begynte her på gården 🙂 . Likte hestelinja, men begynte fordi jeg elsker hester, ikke fordi jeg innbilte meg at jeg kom til å jobbe med hest noen gang, men er utrolig glad for at jeg tok feil der 😉 .

Har bloggest veldig lite i det siste, og skal prøve å bli bedre, har ett innlegg til jeg skal begynne å skrive på i morgen og som sikkert kommer ut snart. Stå på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..