Orientering for nybegynnere

Idag tok jeg med kart og kompass på fjellet for første gang etter å ha «tørrtrent» litt på 1-2-3-metoden innendørs, og det var utrolig gøy! Sash var selvfølgelig med, og dro ivrig i båndet opp bakkene på tross av at hun er godt over 11 år 🙂 .

IMG_20160331_181818Trodde vinteren var over for i år, men neida, i dag hadde det snødd, og oppe i fjellet lå det fremdeles snø der solen ikke kom til, så Sash fikk kost seg med å rulle seg og grave snuten og hodet ned i snøen 🙂 .

Gikk den vanlige traktorveien opp til gapahuken, men et stykke opp på fjellet gikk jeg av stien. Fant et flott høydedrag jeg definitivt skal tilbake til, og bestemte meg for å finne frem kart og kompass og bruke 1-2-3-metoden til å finne frem til et bestemt utsiktspunkt 🙂 .

Det føltes nesten magisk når jeg fant retningen og begynte å gå, og rett etter så omtrent rett på utsiktspunktet. Har prøvd metoden før, men dette var første gang jeg gjorde det i naturen «på ekte», og det var overraskende hvor bra det føltes, og det føltes trygt å kunne bruke kart og kompass på denne måten. Øvde i terreng hvor jeg var kjent fra før for sikkerhets skyld, så jeg visste med en gang om jeg hadde funnet riktig retning jeg fant var den riktige, men det var utrolig gøy likevel.

IMG_20160331_183354
Kompass stilt inn så det peker ut veien når nålen peker samme vei som nord i kompasshuset, rett til høyden jeg skulle til :3 .

Ellers er jeg glad jeg er kommet i så god form at jeg ikke er helt utslitt etter en dag på gården lenger, sånn at jeg har et overskudd til å gå Sasha-turene jeg er så glad i 🙂 . Greit nok at jeg har hatt påskeferie nå, men sånn generelt. Blir nok flere gode turer når våren og sommeren kommer for alvor og det blir varmere og finere i været, sikkert noen skikkelige langturer også. Tar hensyn til at hun blir eldre, men det er utrolig hvor sterk og sprek hun er bare hun ikke blir for varm og har tilgang til vann på turen. Har en sånn «turskål» jeg kan ta med og fylle vann i, og går som oftest der det er bekker hun kan drikke av og bade i når hun vil.

4 kommentarer om “Orientering for nybegynnere

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..