Bomtur, solskinn og bokanbefaling

Brisk fall day

Stakk ut døra rundt åttetiden etter å ha gått tur med hunden, og ble møtt på Nesttun av et skilt om at Fia hadde stengt idag. Så bar det tilbake til Lagunen, hvor rutetidene opplyste om at det var over en time til det gikk buss hjem. Kjempegøy. Så det ble å traske rundt en time, men strengt tatt er jeg omtrent glad jeg dro, for det er en utrolig fin dag, og det var kjempegodt å være ute.

IMG_20150616_110028[1]Klokka 10 åpnet iallefall butikkene på Lagunen, og jeg fikk kjøpt en bok jeg har ønsket meg lenge. «Du ser det ikke før du tror det» handler om apatien ovenfor vold og overgrep mot barn og unge, og om hvordan altfor mange barn og unge som opplever vold, utrygghet og overgrep hjemme får ikke hjelpen de trenger, fordi vi overser selv åpenbare signaler og ikke tør tro det verste, og ikke klarer eller vil spørre oss selv hvorfor barn gjør som de gjør når de utagerer.

Forfatter Inga Marte Thorkildsen jobber for Barnas Beste og Forandringsfabrikken, og deler både egen erfaring, fakta fra andre kilder og innspill fra blant annet barn og unge. Hun diskuterer hvorfor så lite blir gjort i Norge for å forebygge disse handlingene, selv om de utgjør et stort samfunnsproblem, og de aller fleste av oss ser på barnemishandling og overgrep med avsky.

Jeg har bare rukket å lese noen få sider, men den er fantastisk så langt, og jeg vet jeg kommer til å anbefale den til andre. Det er en prekær mangel på kunnskap om seksuelle overgrep i samfunnet vårt, og kunnskapen som formidles i denne boken er ting alle burde vite, spesielt om de har barn selv eller jobber med barn og unge. Vurderer sterkt å ta den med til Fia og sette den i bokhylla der, så de som vil kan kikke i den, og jeg kommer sikkert til å skrive et eget innlegg om den når jeg har lest den ut.

IMG_20150616_105652[1]

Ellers er det ikke mye som skjer i dag, skal av gårde igjen om et par timer til en legetime, så da får jeg meg en sykkeltur også. Så planlegger jeg å ha Life is Strange-maraton med lillebror og en kamerat av oss, og kanskje skvise inn tid til brettspill óg.

Dette blir en god dag 🙂 .

2 kommentarer om “Bomtur, solskinn og bokanbefaling

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..