Inn i vår tid

De ville forandre verden.
Så kom sommeren som forandret dem.

Da har vi snart vår første kinofilm om 22. juli. Vel, nesten. Til ungdommen er en dokumentar om fire tenåringer fra forskjellige parti som alle er politisk engasjerte, og som kjemper en kamp for sine respektive idealer. Da dokumentaren ble påbegynt i 2009, ante selvfølgelig ingen hvilken grusom tragedie som ville finne sted midtsommers to år senere, og jeg tror det vil gjøre dokumentaren enda mer sterk å se. Tror ennå ikke det er gått helt opp for meg at at Utøya faktisk var et angrep på helt alminnelige ungdommer som deg og meg, og hver gang jeg blir påminnet om dette (som når jeg ser scenen med de badende ungdommene på Utøya i filmtraileren) er det et lite sjokk, og jeg kjenner det gjør vondt inni meg.

Til ungdommen kommer på kino nå i nærmeste fremtid, og selv om jeg har veldig lyst til å se den, tror jeg kanskje det blir Kon-Tiki på meg i første omgang. Tror uansett det blir en veldig, veldig sterk, men også lærerik og inspirerende dokumentar å se, tror den vil gi oss som aldri har vært politisk aktive viktig innsikt i hvordan ungdomspolitikk fungerer. Skal definitivt sees!

2 kommentarer om “Inn i vår tid

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..