Disiplin linedans

Nå skal vi opp fra bakken igjen, men ikke så veldig langt. I hvert fall ikke lenger enn opp de smertefulle metalltrinnene opp til en rund plattform. Still deg på plattformen, se rett frem og litt nedover, strekk ut armene og trekk pusten dypt. Er du klar?

Linedans på stram line er en klassisk og grasiøs sirkuskunst, som går ut på at du går og gjør triks på en wire som er rundt en centimeter tjukk, og som er strammet så den så og si ikke beveger seg når du går på den. Disiplinen kan og kombineres med for eksempel sjonglering og klovning.

Kort og godt om stram line
Disiplinområde: balanse.
God trening for: motorikk, balanse og fokus.
Gode utgangspunkt: god tålmodighet og konsentrasjonsevne.

Tilbrakte ikke så veldig mye tid på lina da jeg gikk folkehøyskole, og ble aldri «hekta», men likte å ta noen turer på den utenom undervisningstid iblant. Linen vår var montert på scenen i aulaen, og vi elevene kunne gå inn dit når vi ville, stramme linen med en jekk, sette på en CD på anlegget, og ta en treningsøkt. Siden jeg ikke hadde linedans som disiplin, så jeg bare på det som avkobling, og fokuserte på å sette pris på fremgangen min på linen, heller enn å pushe meg selv eller lage linenumre.

Klassen min hadde en filosofi om å bruke så få hjelpemidler som mulig, så når vi trente stram line var vi avhengige av god balanse, vi brukte aldri vifte eller balansestav. Både da og nå ser jeg på dette som en god ting, for det tvang deg til å lære ordentlig balanse, uten hjelp av noe slag. Kom selv aldri stort lenger enn å gå og sette meg på huk på linen, men andre i klassen klarte å snu seg på linen, gå baklengs, gjøre små hopp, legge seg på rygg, og andre store og små kunster. Var også enkelte som eksperimenterte med sjonglering med baller på linen, tror opptil flere fikk det til óg 🙂 .

Skal du begynne å gå på line er det første du trenger en solid dose tålmodighet. Linedans var som sjonglering en av disiplinene i klassen som virkelig kunne å bringe ut sinnet i folk. Du må ha som utgangspunkt på forhånd at Ting tar Tid, og at du kommer til å falle av linen ørten millioner ganger og muligens også komme til å slå deg, og så må du bare smøre deg med tålmodighet. Det er lett for å bli irritert om du faller av gang på gang, men bare prøv å tenk positivt, og vurder å gi deg selv en gulrot i enden av treningsøktene om det virkelig blir slitsomt.

Å gå på line gjør vondt. Derfor er det lurt å kjøpe ballettsko om du virkelig har planer om å begynne å gå på line fast. De er «fine» nok til at du kan bruke dem på scenen foran publikum, og de gir deg et lag stoff mellom foten og linen som døyver det meste av smerten, og gir deg et litt bedre «fotgrep» på linen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..