Kaffeprøven!

Kilde
Ser det er folk rundt i allmennheten som hetser kreftofre ved å si at de «på et høyere sjelelig nivå» valgte sykdommen selv. Det ser ut som de fleste av dem kommer fra alternativindustrien og sikkert tjener gode penger på å «helberede» kreftofre etter å ha fortalt dem at sykdommen er deres egen feil. Husk at det finnes en veldig enkel måte å teste ut dette tullet på. Testen kalles «kaffeprøven» og går kort og greit ut på at du heller en kopp varm kaffe over hodet på dem.

Hvis de virkelig tror på sprøytet de spyr ut, vil de ikke klandre andre enn seg selv fordi de «på et ubevisst høyere sjelelig nivå» ønsket å få kaffe helt over seg. Blir de derimot sinte på deg, er de sjarlataner som er 100% klar over at det de sier er bullshit.

Kritisk tenking i praksis :3

2 kommentarer om “Kaffeprøven!

 1. Intressant inlegg, og må bare si at jeg ikke helt skjønner poenget med det?
  Er det at du er emot alternativmedicin? Synes det er feil å si at kreft har en årsak (95% av alle sygdommer kommer av livsstilen man har). Jeg er enig med deg at ingen «ønsker å få kreft» men kreften kan sees som et symtom på at man utsetter kroppen for for mye ting (usund mat, lite motsjon, masse gotteri med kjemikalier i etc) og den klarer ikke å bygge seg sterk og sunn på det og har kommet til et nivå der den ikke klarer å en gang holde seg frisk.
  Eller har du bare veldig lyst å helle kaffe på folk?
  En gammel nabo til meg fikk kreft ved ca 45 års lader og fikk av legen beskjed at hun kommer til å dø innen 2 månder da det var en vanskelig form av kreft som hadde gått langt. De ville legge hun in på «vente på å dø»-avdelning. Hun nektet og nektet også å bruke cellgift som er vanlig behandlingsmetode mot kreft og har istden brukt alternativmedicine, i hovedsak hoemopati fra faglærte folk med legeutdannelse i bunn. Kreften blev oppdaga i november 2005 og hun lever fremdeles.
  Jeg synes det er synd du drar hele alternativmedicinen over samme strek i denne uttalelsen…
  Så er det mye penger i vanlig medicinindusti også, som gjør at produksjone skal holdes ved liv… Mangen ganger skulle det være billigere med alternativ medicin (tenker da i hovedsak på homeopati) enn en lengre tur med symtomreducerende medicin.
  http://folkvet.nu/2011/06/bevis-att-skeptiker-ar-sponsrade-av-lakemedelsindustrin/
  Det finnes alltid to sider på et mynte..

  Og jeg skulle gjerne høre mer om hvor den kritiske tenkningen i praksis er…

  Liker

 2. Takk for et godt svar:).
  Jeg tror kanskje at jeg ordla meg litt feil, eller at du kanskje leser for mye ut av innlegget mitt? Det er flott når folk blir friske av kreft, uansett om det skyldes naturlige årsaker eller noen form for behandling (selv om jeg må innrømme at jeg faktisk er skeptisk til mye alternativmedisin), og alt jeg mente å gjøre var å påpeke at mange av dem som sier at folk ubevisst velger kreft selv (uansett hvor sunt og «riktig» de lever) selv pusher behandlingsmetoder for disse pasientene. Så ikke bare pusher de et livssyn hvor kreftofre (og for alt jeg vet også ofre for f.eks. mobbing, ulykker eller overgrep) selv er skyld i det som er hendt dem, de pusher dette synet fordi det gir dem en inntekt som jeg syns de heller burde fått på ærlig vis.

  Det er én ting å påpeke at en kanskje får kreft pga. for mye snop eller røyking eller UV-stråling, men jeg kjøper rett og slett ikke påstanden om at en opplever motgang fordi en ikke tenker positivt nok (kanskje med unntak av psykiske ting som depresjoner eller angst, som kan forårsakes direkte av «negativ tenking», selvfølgelig).

  Det er selvfølgelig flott og sunt å tenke positivt, men det er faktisk grenser for hvor langt det hjelper deg, dessverre…

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: