Sommer på godt og vondt

Eget bilde

Så var folkenåret slutt og sirkusklassen oppløst. Har ikke vært noe innlegg her på en stund, og det er mest fordi det ikke har vært noe å blogge om, nå som det er ferie, noe som ikke er helt udelt positivt. Har jo folk å være med og ting å ta meg til, men det er uansett et vanvittig stort sprang å gå rett fra intensivt arbeid med sirkus (som jeg attpåtil elsker lidenskapelig) til sommerferie med blank timeplan i en by uten sirkusgrupper. Prøvde å opprettholde treningen, men var ikke like gøy å trene alene, og klarte å glemme å stretche etter en lengre treningsrunde med håndstående, så høyre arm var skikkelig vond en god stund etterpå, og da rant treningen enda mer ut i sanden. Noe som ikke akkurat var veldig psykisk sunt, tror jeg, var vel blitt treningsnarkoman og vel så det etter et år med sirkusskole og alt det førte med seg av deilig hardtrening, og skulle ikke gått rett fra hardkjør til hvilemodus.

Ble faktisk invitert til opptaksprøven jeg hadde sendt søknad om hos Circomedia i Bristol, men valgte å ikke møte, siden psyken min er rimelig dårlig for tiden og jeg ikke visste om det var noen særlig god idé å begynne å trene hardt, fulltid, attpåtil i et annet land, og så gå videre til sirkus, som jo er knallhardt. På det tidspunktet virket det som en rasjonell avgjørelse, men akkurat nå angrer jeg på at jeg ikke i det minste stilte på audition, så ville jeg hatt muligheten hvis jeg ble tatt opp. Er liksom nå jeg har sjansen til å satse på sirkus, vet ikke om den muligheten noen sinne vil komme igjen. På en annen side er det ikke så gøy å eksperimentere med sånne usikre utdannings/karriereretninger når jeg snart er 26 og bare har generell studiekompetanse, føler jeg bør få meg en solid formell utdannelse så jeg har den jobbsikkerheten.

Fikk uansett et lyspunkt idag. Lars, én av sirkus’ to stipendiater, tok det på seg å ta med seg opptaket av forestillingen vår Sirkusmannsland for å redigere lyden, og i dag fikk vi vite at hele opptaket hadde blitt lastet opp:)! Er utrolig stolt over denne forestillingen og klassen min generelt, så er glad for at jeg endelig har fått klørne i dette opptaket:). Har lastet ned opptaket, men har ikke turt se det ennå, litt fordi jeg har veldig fine minnene om hvordan forestillingen var, og minner er jo veldig subjektive. Er redd for at å se opptaket av forestillingen, i tredje person, vil «ødelegge» disse fine minnene. Blir uansett rart å se forestillingen fra publikums side, vet jo bare hvordan den ser ut fra min side. Vet ikke om jeg er helt trygg på å legge ut en kobling til stykket her ennå, men det kommer kanskje etter hvert.

Lurer på å dra ned på Fantofthallen i nærmeste fremtid og melde meg på en eller annen gruppetrening så jeg får trent i fellesskap igjen. Har kjøpt både nye joggesko og pilatesmatte og kan helt fint trene hjemme, men det blir liksom ikke helt det samme. Stikker jeg ned på Fantoft får jeg spurt om det er mulighet for å henge opp trapesen min og, skulle jo høre med dem for hundre år siden. Gleder meg uansett til å flytte ut igjen og begynne å studere det jeg kommer inn på til høsten, håper på sosialt arbeid i Sogndal, håper på et yrke hvor jeg kan jobbe med å hjelpe andre mennesker, og kanskje til og med noe hvor jeg gjøre nytte av sirkuserfaringen min. Hadde vært utrolig kult å ha en egen liten sirkusklasse, typ en slags «mini-sirkuslinje», som jeg kunne undervist i Siri-Lis ånd;). Har hatt mange nok elever sammen med klassen gjennom året til å vite at det er noe som gir meg veldig mye. Tror uansett høsten som kommer blir bra, og veldig interessant.