Kule sirkusting, del 2: sirkussykler

Kule sirkusting, del 2: 
Ymse sykler!

Da jeg var i Stockholm med klassen, besøkte vi Fler Bollar i Luften, en liten sirkusbutikk som spesialiserer seg på sjongleringsutstyr, men som også selger alt mulig annet innen sirkus, som f.eks. enhjulssykler.

 Fler Bollar i Luften
Eget bilde.
Er utrolig mye kult i butikken deres, var her jeg kjøpte trapesen min, og anbefaler deg å stikke innom denne lille butikken hvis du likevel er i Stockholm! Uansett, etter at jeg kom hjem stakk jeg innom nettsiden deres, og fant ut at de solgte en drøss utrolige spesialsykler.Tenkte jeg kunne skrevet et blooginnlegg om dem, siden de var såpass tidige at flere burde få se dem. Bruker Fler Bollar i Luften sine bilder her, men de tilgir meg vel, jeg gjør jo teknisk sett reklame for dem.

Først ut har vi en jättecykel!
 (denne ser ut til å ha gått ut av sortimentet deres, finner ikke bilder av den på nettsiden deres mer. Sorry.)

Beistet skal visstnok være verdens største (serieroduserte) sykkel. Hjulene måler 36 tommer (91,44cm), og er din for rundt 6500 kroner. Lurer veldig på hvor lettsyklet den er, den må jo veie et tonn og ser ikke ut til å ha gir. Sikkert kjempekul til spesielle anledninger, festivaler, 17. mai eller sirkusoppdrag, men tror ikke jeg ville brukt den som hverdagssykkel.

Etter noe tid med monsteret blir du kanskje lei av å ha en sykkel på størrelse med en ponni. Da kan du kompansere med verdens minste (serieproduserte) sykkel, en «fullt fungerende» minicykel med en hjuldiameter på seks tommer (15,24cm). Her ser du minien i aksjon:

Det burde fulgt med et sånt varselflagg på pinne, så ungene på trehjullsykler så deg lettere og ikke kjørte over deg. Men apropos trehjulsykkel:

Trehjulsenhjulssykkelen, eller balanscykelen, som nettsiden kaller den, er en slags hybrid som kombinerer trehjulssykkelen med enhjulssykkelen. «Perfekt for barn mellom 6-12 år», ifølge nettsiden, og sikkert veldig kul å sykle rundt på for å få oppmerksomhet, men personlig vil jeg heller gå for en «ekte» enhjuling når den tid kommer;)! Uansett en merkelig fremtoning. De lager ikke sykler som i gamle dager.

…eh, jo, det gjør de visst:

Siste raritet i dag er gentlemannssykkelen. Fikk veldig lyst på denne, men da jeg så folk sykle på den på YouTube så jeg at den var mye mindre enn den ser ut til her på bildet. En bra adapsjon av den gamle «veltepetteren», og hadde vært kul å ha på festivaler og sånn (kanskje noe for Fjordane FHS å ta inn;)), men den virker ikke «ekte» nok for meg. Tror det er denne her:

Den er jo stilig og sånn, men litt for liten til å se skikkelig imponerende ut. Jeg er på utkikk etter noe mer i retning denne:

Eneste problemet er at jeg ikke hadde turt bruke den, den ville jo helt sikkert blitt stjålet med en gang hvis jeg lot den stå igjen utenfor en butikk, samme hvor mye jeg lenket den fast. Men, men.

Vil runde av med en annen raritet — denne super-sparksykkelen kjøpte vi i Houston. Den har bremse og oppblåsbare dekk, og jeg har aldri sett noe lignende i Norge. Sinnssykt kul, må bare få luft i dekkene på den. Angrer veldig på at jeg ikke tok den med til Fjordane, kommer på minst ett oppdrag vi hadde hvor den hadde passet veldig fint inn;).

4 kommentarer om “Kule sirkusting, del 2: sirkussykler

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..