Studenttriks: få ChatGPT til å forenkle tungleste tekster

Studerer som sagt geografi, og sliter som veldig mange andre studenter med lærebøker som er skrevet på et utrolig vanskelig språk. Men så fikk jeg en idé midt i en slitsom leseøkt som jeg tror vil være til enorm hjelp.

Først henter du ut teksten til boksiden du skal lese.

Vet ikke hva som blir den enkleste måten å gjøre dette på, men jeg tok bilde av siden, la inn bildet i OneNote, høyreklikket og valgte «kopier tekst fra bilde». Leser du en nettside eller PDF-fil kopierer du selvfølgelig bare teksten.

Når du først har teksten er det bare å gå inn i ChatGPT:

Og vips:

Det er mulig at deler av teksten oversettes feil, og noen detaljer går gjerne tapt, for eksempel skjønte ChatGPT at det hadde holdt helt fint å nevne bare ett fjell i siste avsnitt. Derfor bør du gjerne lese gjennom den opprinnelige teksten etter å ha lest oversettelsen, men erfaringen min er at når du først har lest den «enkle» versjonen så skal den opprinnelige tungleste gå helt fint.

Kos deg med lesing!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..