Tilbake til livet

Du vet du er bergenser når du er glad når det begynner å regne.

Det har vært sol i lang tid nå, og selv om det har vært deilig, begynte jeg faktisk å savne regnet på slutten. Jeg setter mer pris på de mørke nettene også, nå som dagene er blitt lange og lyse.

Jeg sitter her og hører regnet og vinden i mørket, og ser utsikten til nabolaget gjennom vindusruter med regndråper. Jeg hører og kjenner været veldig godt her oppe i loftstuen, og det er også deilig. Jeg ser stearinlys i vinduene til flere av naboene mine, og har satt en lykt i mitt eget vindu for deres skyld.

En rød lykt med telys i vinduskarmen i den mørke loftstuen.

2020 har vært et utrolig tøft og vondt år for meg, og jeg har mistet veldig mye, men nå føler jeg at jeg er på vei tilbake igjen. Jeg lager meg skikkelig mat oftere istedenfor bare kjappe pastaretter og ferdigmat, jeg tilbringer mindre tid på å gjøre de samme få tingene om og om igjen foran PCen, og jeg prøver generelt å presse meg til å gjøre ting som krever litt mer konsentrasjon, som å lese bøkene jeg har lyst til å lese. Jeg har et større hobbyprosjekt jeg snart skal fortelle mer om, og vennene mine har laget oss en bokklubb hvor vi leser bøker og diskuterer dem etterpå over Discord.

Jeg søkte meg inn på geografi ved Universitetet i Bergen forleden. Det var en venn som ga meg ideen, da jeg tilfeldigvis sa at jeg hadde likt å studere biologi. Hun fortalte meg at geografi var mye av de samme emnene, men at det ikke krevde at du hadde realfag. Jeg leste læreplanen, så på mulige jobber du kunne søke som geograf, og sendte noen eposter med spørsmål til universitetet. Til slutt bestemte jeg meg for å søke.

Jeg føler ikke helt at studiet passer hundre prosent for meg, jeg vet ikke om jeg kommer inn, og jeg vet ikke om jeg er sterk nok til å studere heltid i tre år, eller ett år, men det er godt å ha muligheten, og det gir håp å ha noe konkret å glede seg til, og et håp om å komme seg ut i arbeidslivet og ikke ende opp som ufør. Jeg har uansett helt til høsten på meg til å bestemme meg, og kan se an hvordan formen min er da.

Jeg skal óg snart på visning, et sted nær de nærmeste vennene mine i Bergen, og nær gården jeg jobbet på før, hvor jeg alltid er velkommen og flokken med hester alltid er like glad for å se meg. Det blir deilig å få mitt eget sted igjen, og å kunne treffe dem jeg er glad i så mye oftere. Jeg er ofte alene til vanlig, men nå merker jeg at korona-isolasjonen begynner å tære selv på meg. Jeg savner vennene mine, og jeg savner livet mitt.

Uskarpt, stemningsfullt bilde av fargerike lys gjennom en vindusrute i mørket.

Jeg vet ikke hvordan livet mitt vil se ut et år fra nå, eller om fem år, eller 10. Det gjør en jo aldri, men livet mitt har vært spesielt uforutsigbart de siste årene. Jeg har vært skikkelig syk og så tilbrakt mange år i Nav-systemet. Jeg har gått fra prasksisplass til praksisplass med perioder av arbeidsløshet mellom dem, og nå føler jeg at jeg endelig står på terskelen til arbeidslivet. Jeg har bygd opp psyken min og selvtilliten min over flere år, men hotellet og de gode tilbakemeldingene jeg fikk derfra var det som virkelig ga meg tilbake troen på meg selv. Nå ble selvfølgelig livet mitt snudd på hodet akkurat idet alle brikkene holdt på å falle på plass, noe som er veldig typisk mitt liv, egentlig, men jeg har avfunnet meg med at det skjedde, og prøver å stake ut en ny kurs. En har bare ett liv, og da har en ikke noe annet valg enn å leve det, med kortene som blir gitt deg.

Men samme hva som skjer, har jeg heldigvis en kropp som fungerer som den skal og de beste vennene i verden. Det vet jeg at jeg skal være takknemlig for, og det er jeg selvfølgelig også. For er det en ting 2020 lærte meg, så er det å ikke ta noe for gitt. Hva som helst du holder kjært kan plutselig bli borte. For hvis du spør, så er det viktigste jeg kan fortelle deg å huske å leve, men også huske hvor skjørt livet er.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..