Men hvis du spør

Jeg har delt en del forskjellige typer innlegg her, men jeg har aldri lagt ut et innlegg som har vært typ «råd til livet» her.

Photo by Nicolas Becker on Pexels.com

Men hvis du spør, så er svaret fra meg at du alltid må ta vare på deg selv og ta farer på alvor, fordi livet er så ufattelig skjørt.

At jeg føler det er håpløst å skrive det, fordi vi hører det utallige ganger, men ingen forstår det før de lærer det på den harde måten.

At du må være forsiktig selv når du føler deg trygg, fordi «jeg skal bare» er en god måte å ødelegge så mye på, kanskje hele livet ditt, og du aldri vet hva dagen vil bringe.

At dette går begge veier, sånn at ting kan bli bedre på måter du ikke ser for deg, samme hvor håpløst det ser ut, og at kriser lærer deg at du er sterkere enn du tror.

At livet aldri blir som du tror, og det er greit, for når noe går i stykker kan du stake ut en ny kurs, og sånn er faktisk livet.

At du betyr mer for andre enn du tror, og at noen ganger må du ikke bekymre deg for mye for om du er der på riktig måte eller sier de rette tingene, fordi kjærligheten selv er det som trengs.

At ting langt fra alltid er helt som du tror, og du aldri må undervurdere styrken til å rett og slett snakke om ting, be om andres mening, og fortelle hvordan du har det og hva du mener.

Photo by Helena Lopes on Pexels.com

Dette er tingene jeg kjenner sterkest på akkurat nå, så det er dette jeg mest sannsynlig vil fortelle deg. Hvis du spør.

PS: og i disse dager, når dekningen av valget i USA er et sted mellom en thriller og en skrekkfilm: hvis du er fortvilet, eller bekymret, eller deprimert, så husk at det er lov å koble av og gå en tur, spille spill over nett med en venn, eller invitere noen på kakao. Eller gjøre noe koselig eller kjekt for deg selv. Kjør en styrketreningsøkt, rigg deg til med en hobby du liker, les den boka du ikke har fått lest. Bare skru av dataen, legg fra deg mobilen og ta en pause. Valgresultatet avhenger ikke av at du følger med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..