Den følelsen når du endelig er ute av sosiale medier

Har da fått ny bærbar maskin og er klar til å begynne å skrive for alvor igjen. Jeg planlegger å hengi meg mye mer til bloggen, og kommer kanskje til å kjøpe et måneds-abonnement så jeg også kan laste opp videoklipp. Etter lang tids fravær har jeg masse tema å skrive om, og tenker også å driste meg til å skrive et par tekster som kanskje er litt kontroversielle. Tror uansett bloggen for det meste blir som før, bare forhåpentligvis med hyppigere innlegg!

 

Facebook deaktivtert

Da har jeg deaktivert Facebook-kontoen min.

Slettet Twitter-kontoen min for noen dager siden etter å ha gått lei av alle som brukte den som «krangleplattform» og hvor utrolig polariserende hele tjenesten egentlig var, og følte faktisk mest av alt en stor lettelse. Har samme følelsen nå som jeg har deaktivert Facebook-kontoen. Kommer virkelig ikke til å savne den.

Det rareste er hvordan jeg har sjekket disse sidene så automatisk at jeg har tatt meg selv flere ganger nå i å skrive «facebook» i adressefeltet til nettleseren med det samme jeg har åpnet den.

Jeg bestemte meg egentlig for å slette Facebook for en stund siden, men siden forrige bærbare datamaskin sluttet å virke, fikk jeg ikke lastet ned det jeg ville ta vare på av informasjon fra profilen min, så jeg fikk først gjort det idag. Slettet ikke hele Facebook-kontoen min siden det også ville fjernet meg fra Messenger og slettet alt av meldinger jeg har mottatt og sendt der, men kommer kanskje så langt etter hvert.

Har vel de samme grunnene til å mislike og slette Face som «alle andre». Synes ikke det er greit at en plattform med over en milliard brukere skal vite så mye om de som bruker den, og stå helt fritt til å dele denne informasjonen med andre. Facebook kan være utrolig nyttig, det er vel for så vidt hele «forbannelsen» med den, men jeg kjenner mest av alt på at jeg er lei hele sosiale medier-verden akkurat nå. Er så lei av at store selskaper som Google har så taket på forbrukerne, og vet så utrolig mye om oss, og jeg er evig takknemlig for at EU regulerer hva de har lov til å gjøre.

Jeg savner den gode gamle tiden da vi kommuniserte med epost og Messenger og hang rundt på forskjellige nettforum og blogger. Da vi hadde tid til hverandre og ikke måtte rekke å «scrolle» gjennom en hel nyhetsstrøm, og folk kommuniserte ved å skrive kommentarer og ikke bare ved å trykke «like» på ting som vi glemte med en gang etterpå. Men, men. Internett og sosiale medier er en ny oppfinnelse. Satser på at vi tilpasser oss og det går seg til etter hvert.

Tror uansett det blir interessant å være uten Facebook. Det kan være spennende å følge og kommunisere med eksperter og politikere på Twitter og Face, og jeg kommer til å savne akkurat den delen. Har beholdt Snapchat óg, da, mest fordi jeg «trenger» å ha kontakt med venner, og fordi jeg ikke deler de mest alvorlige og personlige tingene der inne. På den annen side tror jeg det blir deilig å ha færre tids- og mobildatasluk å forholde seg til når jeg ikke har noe å gjøre på. Spørs om jeg ikke opplever å få mer tid til ting jeg faktisk liker å bruke tiden på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..