Nattevandring

Har fått en ny «hobby» — å gå turer rundt i gamlebyen over sentrum sent på kveld. Da jeg først flyttet til byen var jeg omtrent redd for å gå ut om natten, men har til slutt erkjent at Bergen er en trygg by om natten, i hvert fall for oss gutta, og i hvert fall blant de hvite trehusene i bakkene oppover mot Skansen og Fløyen.

Bergen e så vakker om natten, både trehusene og utsikten over sentrum og bydelene rundt. Var spesielt stemningsfullt nylig da det var tåke og fullmåne.

Så er det alle de små detaljene du legger merke til når du kan gå alene og i ditt eget tempo. Grafitti, små pynteting, julepynt, og noen som liker baderingen sin så godt at de henger den opp på veggen, fullt oppblåst.

Så er det dette trefortet jeg elsker å gå forbi. Du trenger ikke noe stort tre for å lage fort, det holder visst med et lite tre og en bratt skråning.

Så er det denne bilen som har kjørt gjennom hele Russland til Norge, fra øst til vest.

Syns generelt vinterkvelder er koselige. Mørket og alle lysene i byen, juledekorasjonene, ungene som går på skøyter på vannreservoirdammen til gamle Skansen brannstasjon, og bare det å kjenne på den friske, kalde luften og glede seg til det blir snø.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..