Lyspunkter

Sjokket etter at USA innsatte en totalt inkompetent rasistisk gjøk som president legger seg, og vi er over i en slags nyorienteringsfase, hvor vi må trøste oss selv og tenke at «kanskje det ikke blir så ille», selv om vi vet bedre, for hva annet kan vi gjøre. Så har samlet noen trøstepunkter som skal hjelpe meg gjennom det grøvste:

 1. Selv om Trump fikk langt flere valgmenn, fikk Clinton faktisk så vidt flere stemmer. Det er på grunn av valgmannsystemet at Trump vant valget.
 2. Bare rundt halvparten av de som kunne stemme, møtte opp i valglokalene, godt mulig fordi Trumpen gjorde det han kunne for å forpeste valgkampen, og de som stemte Trump utgjør rundt 25% av USAs befolkning — fremdeles mange målt i antall mennesker, men ikke det store flertallet du får inntrykk av hvis du ser på bare valgmenn.
 3. Denne blir litt lang, og jeg er usikker på hvor godt den stemmer, men mange/noen som valgte Trump, gjorde det på tross av, ikke på grunn av, at han er den han er. Tror mange i Norge glemmer, eller ikke klarer å forestille seg, hvor mye fattigdom det er i USA. Det er veldig, veldig lett for at en «sterk leder» utnytter sånne situasjoner og lover enkle løsninger på komplekse problemer. Det er lett å dømme dem som i desperasjon griper til halmstrå, men de gjør det ikke fordi de er, eller tiltrekkes av forferdelige mennesker.
 4. De unge i USA er progressive og stemte overveldende på Clinton, og det er de som skal arve landet.
 5. Trump har rådgivere og andre som er langt mindre inkompetente og uerfarne enn ham, og som kan hjelpe ham å styre landet. Ikke et stort pluss i og med at han ikke har vist seg så flink til å høre på dem, og de ikke har stort bedre meninger og holdninger, men noe å huske på.
 6. USA overlevde Bush. I åtte år. Til og med Irak er her ennå. Så vidt.
 7. USA og verden har overlevd verre presidenter enn både Bush og Trump.
 8. Trump er ikke president i Norge. Vi er ennå et fritt land.
 9. Trump er ikke president i Norge. Dette føles så godt å vite at det er verdt å gjenta.
 10. De amerikanske politikerne er gamle, det er mulig de dør av alderdom alle sammen.
 11. Det er lov å koble av, ikke tenke på politikk, og gå ut i den norske naturen hvor det ikke finnes massemedia; se 8 og 9.

15171085_10157871365150624_4292100694211941955_n.jpg

Ser at mange ber oss gi Trump en sjanse. Han får en sjanse med eller uten vår velsignelse, han vant jo liksom tross alt valget. Vil heller minne om at USA er vennene våre. Det er fremdeles et flott land med mange gode mennesker og verdier, og jeg velger å være støttende ovenfor de i USA som blir rammet av Trump, heller enn sinne mot selve Trump-regimet. Om én person kan skape så mye vondt, tenk så mye kjærlighet vi alle kan skape sammen.

Stå på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..