Endelig tilbake i «silken»

E fremdeles stiv og støl etter tirsdag. Har endelig funnet et sted jeg kan trene sirkus i Bergen, så troppet opp på prøvetime hos Motus Studio igår. Timen ble ledet av to erfarne instruktørerer, og i løpet av halvannen time fikk de tid til oppvarming, å stå på hodet, masse tissu, og tøying.

Først var det altså oppvarming, som fikk meg til å innse hvor ute av trening jeg virkelig var, kjente virkelig at det var fem år siden jeg gikk sirkuslinja 😀 . Vel varmet opp var det opp i «silken», som de kalte tøyet, og det føltes så deilig og riktig å være igang igjen når jeg klatret opp og ned for første gang på mange år.

Klassen var delt opp i to så én instruktør ledet de som ikke hadde drevet med tissu før, mens vi som hadde tidligere erfaring fikk gå rett på sak og repetere figurer. Det var som sagt utrolig kjekt å være igang igjen, og jeg skulle ønske jeg tok masse bilder, eller i hvert fall fikk andre til å ta dem for meg, skal prøve å være flinkere neste gang. Dere får stikke innom bildene på Insta-siden deres istedenfor 😉 .

Motus Studio (@motusstudio) * Instagram photos and videos

Selv om figurene og seriene vi skulle gjøre var forholdsvis enkle, merket jeg fort at jeg ikke hadde vært på tissu-workshop siden jeg jobbet på Sirkus Xanti i 2011. De hadde også en type tøy som var veldig god å klatre i, men som også gjorde at jeg kjente det utrolig godt i fingrene etter veldig kort tid. Går sikkert også på at jeg er ute av trening, siden jeg også ble veldig fort sliten. Men det er jo óg én av de gode tingene med luftakrobatikk, at de er utrolig effektive treningsøkter 🙂 .

Merket også at ting jeg kunne godt før ikke «satt» lenger, og de fikk oss også til å gjøre ting med hender og føtter vi ikke brukte til vanlig, så jeg måtte for eksempel slå fotknute rundt høyre fot for kanskje første gang noen sinne 😀 . Var heldigvis også ting som fremdeles gikk, og å lære og bli bedre er jo halve poenget og gøyen med gå sirkus.

Vet ikke hvor ofte jeg kan gå der i og med at jeg skal jobbe annenhver tirsdag på gården fremover, men er utrolig glad for å ha tilbudet. Både klassekamerater og instruktører var kjempehyggelige, og det var en fin blanding av erfarne og nye i klassen. Kjøpte et semester hos dem og gleder meg til neste trening, selv om jeg tror jeg må trene en del tøying, håndstående, og andre sirkuskunster utenom timene for å få kroppen i «sirkusmodus» igjen 😉 .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..