Hvordan komme seg ut på tur

Har blitt skikkelig bitt av turbasillen i det siste, men det har ikke alltid vært sånn. Det var en tid da jeg omtrent måtte piske meg av gårde på tur med hunden, spesielt hvis det var snakk om skikkelige turer 😉 . Men nå som jeg er blitt såpass glad i friluftslivet, tenkte jeg at jeg kunne lage en liste over råd jeg kan gi hvis du vil ha motivasjon til å dra ut på tur 🙂 .

Pakk sekken!

Pakk sekken på forhånd, og la den stå klar så du bare trenger å hive den på ryggen når du skal ut døra. Ha oppi alt du trenger på tur — refleksvest, hodelykt, varme klær, et par ekstra tørre sokker og hansker, førstehjelpspose, sitteunderlag og noe godt å spise. Sjokolade og appelsin kan fungere godt som motivasjon. Du kan gjerne ha oppi noen ekstra «trekkplastre» hvis du føler for det, som for eksempel en bok du har lyst til å lese, eller et kamera du vet du kan ta flotte naturbilder med. Velg noe som motiverer deg og som du vet du liker å hygge deg med, og hiv det oppi. Da vet du at du får drive med de tingene når du er ute på tur!

Når du vet at sekken står der ferdigpakket og det bare er å gå rett ut på tur, blir «dørstokkmila» kortere!

 

IMG_20151115_160757

 

Ta én tur av gangen

Sett deg realistiske mål.  Hvis du har lyst til å komme deg ut på tur, trenger du ikke gjøre det til noe stort «prosjekt», for eksempel ved å ha som nyttårsforsett at du skal gå så og så mange kilometer. Da virker det bare enda «større», og selv om det kan fungere for noen, kan det for andre igjen gjøre det enda vanskeligere å komme igang.

Hvis du vil på tur, så vurder å bare gå ut døra og la veien bli til mens du går. Sett deg gjerne et mål, men la være hvis du kjenner at det tar mer motivasjon enn det gir.

 

Nyt turen

Når du først er ute på tur, så fokuser på alt som er bra med å være ute i naturen. Ofte kan det være koselig å ta turen i et rolig tempo og ta pauser for å slappe og ta bilder, plukke bær, se på utsikten eller kose med hunden. Noen ganger når jeg er på tur vil jeg bare nå bestemmelsesstedet så fort som mulig, mens andre dager drar jeg heller på «koseturer» hvor jeg tar meg god tid og tar masse bilder. Sasha hund er ikke alltid like fornøyd med det, men det er utrolig koselig, og hun er tålmodig nok til at hun finner seg i det 😉 .

 

 IMG_20150920_143810

Dra på oppdagelsesferd

Prøv å gå vekk fra stiene og veiene du pleier å gå, og dra på «oppdagelsesferd».

For litt siden bestemte jeg meg for å «utforske» alle gatene og nabolagene i nærområdet mitt, og jeg oppdaget mange fine ting jeg ellers aldri ville sett — utsikter, ting folk hadde gjort med hagene sine, sånne ting.

Når du skal ut på skogs- eller fjelltur, kan du prøve ut nye turområder, men også rett og slett gå utenfor stiene. Når du går der mennesker vanligvis ikke går, har du også høyere sjanse for å treffe på dyr, og er du skikkelig heldig kan du finne «perler» som kanskje veldig få, eller ingen andre vet om.

 

Håper noe av dette hjalp, og håper du får mange fine turer fremover!

 

IMG_20151114_115418

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..