Ting jeg har lært av kommentarfeltene

Har fulgt med på debatten om Syria-flyktningkrisen i det siste, og føler jeg vil bidra med å dele litt av alt jeg har lært fra de mest høylytte kommentatorene og politikerne. God lesing 🙂 !

IQ

Troll2

 1. Vi tar ikke godt nok vare på våre egne til å kunne ta imot flyktninger (underforstått: så vi burde overlate flyktningene til land som har enda dårligere velferdssystemer enn vårt).
 2. Flyktningene kommer bare til Norge fordi vi har verdens beste trygde- og velferdsordninger.
 3. Det er fullt mulig og ganske vanlig å hevde 1 og 2 samtidig.
 4. Ingen har det verre i Norge enn arbeidssøkere, uføre og eldre på eldresentre. Vi har det så forferdelig at vi må prioriteres over mennesker som har mistet alt, opplevd forferdelige ting, og har måttet flykte over et helt kontinent.
 5. Voldtekt, ran, forsøpling og generell frekkhet er det bare utlendinger som driver med.
 6. «Sosialist» betyr løst definert noe sånt som «en person som er uenig med meg». En kan også trygt anta at alle som er for å ta imot flyktninger stemmer Arbeiderpartiet.
 7. Det er kjempefrekt og usaklig å anta at de som er imot å ta imot flyktninger er Fremskrittspartimedlemmer.
 8. Det går an å hevde både 6 og 7 samtidig. I samme kommentar. Trust me. Jeg kan legge ut screenshot.
 9. Det er ikke det minste synd på flyktningene, for de er egentlig lykkejegere og ikke flyktninger, de burde blitt hjemme og forsvart og bygd opp landet sitt, det er ikke synd på dem fordi de har råd til smarttelefoner, de er forferdelige mennesker med en grusom kultur, islam er livsfarlig, og så er de ISIS-krigere alle sammen! Flyktninger er noe dritt. Dessuten har vi ikke en krone å avse. Se 1 og 4.
 10. Det er kjempesynd på de stakkars flyktningene, og det er kjempeviktig at vi bruker milliarder på å hjelpe dem i nærområdene. Nå med én gang.
 11. Det går på magisk vis an å hevde 9 og 10 samtidig.
 12. Syria hadde vært et paradis uten ISIS; det finnes ingen diktatur, ingen krise forårsaket av en ekstrem tørkeperiode, vannmangel, borgerkrig, utbombede byer eller infrastruktur, eller millioner av flyktninger og internt fordrevne; syrerne kan dra rett hjem bare vi blir kvitt ISIS.
 13. Vi burde ha gjort sånn og sånn, for da hadde det ikke vært noen flyktningkrise. Vi gjorde ikke sånn og sånn, så vi har en flyktningkrise. Derfor bør vi ikke ta imot flyktninger.
 14. Det forventes at vi som er for å ta imot flyktninger skal forstå logikken bak 13.
 15. Vi kan ikke ta imot to millioner flyktninger, så vi kan ikke ta imot 8000.
 16. Vi bør ikke ta imot flyktninger fordi de er svake og giddaluse og kommer til å bli en klamp om foten på velferdsystemet vårt.
 17. Vi bør ikke ta imot flyktninger fordi de er unge, rike, ressurssterke og kommer til å ta jobbene våre fra oss.
 18. Jeg innrømmer at jeg ikke har sett noen mene 16 og 17 samtidig ennå, men det skulle ikke forundret meg.
 19. Problemet med Norge er at norske arbeidsgivere prioriterer å ansette nyankomne utlendinger som ikke kan norsk over nordmenn, i så stor grad at vi hvite nordmenn ikke klarer å finne jobb.
 20. Det er veldig usaklig og slemt å bruke ordet «rasist» om en person som er livredd muslimer og arabere og alle med mørk hud og tror de vil ødelegge Norge om vi slipper dem inn fordi de er så underlegne oss gode hvite kristne nordmenn.
 21. Syria ligger i Afrika.
 22. Det finnes ikke kristne i Syria. Alle flyktningene lykkejegerne er sånne skumle, livsfarlige muslimer.
 23. Det går fint an å bruke det faktum at syrerne demonstrerte mot undertrykkelse og deltok i den arabiske vår for å oppnå frihet og demokrati som bevis på at arabere er et krigersk folkeslag. Bare se på de arabiske landene, det er jo krig der og sånn, og de gjør jo ikke annet enn å slåss med hverandre.
 24. Syrerne burde gjort noe for å forsvare landet sitt. De burde slåss mer.
 25. Det er ikke så farlig om de rundt deg får hodepine når du hevder 23 og 24 samtidig.
 26. Det er kjempeviktig med folkeavstemning om hvorvidt vi bør ta imot flyktninger. Regjeringen kan ikke bare overkjøre folket!
 27. Statistikken som viser at et flertall av nordmenn vil ta imot flyktninger er ugyldig, fordi «ingen har spurt meg».
 28. Det er plutselig ikke så farlig lenger med folkeavstemning rundt flyktninger.
 29. 28 har absolutt ingenting å gjøre med at det plutselig viste seg at flertallet av nordmenn er for å ta imot 8000 eller flere flyktninger, se forresten 27.
 30. Du kan fint bruke egne opplevelser og enkeltsaker fra rundt om i verden for å beviser at flyktninger/syrere/arabere/muslimer/folk med mørk hud er forferdelige mennesker.
 31. Du kan ikke bruke egne opplevelser og enkeltsaker fra rundt i Europa til å bevise at hvite europeere er forferdelige mennesker.
 32. Du beviser ingenting når du påpeker at du har slekt og venner som er flyktninger/muslimer/arabere/mørke i huden og at de for det meste er fantastiske mennesker. Du kan ikke bare ramse opp anekdoter og enkelteksempler sånn, du må se på det store bildet.
 33. Det er ingenting selvmotsigende i å hevde 30, 31 og 32 samtidig.

Og jeg kunne kommet opp i hundre punkter om jeg hadde brukt noen minutter til.

Pust. Pust.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..