Hvordan logge turer med Google Earth!

LoggFør i tiden padlet jeg kajakk en del, og en god stund brukte jeg Google Earth som en slags loggbok. Tenkte jeg kunne vise hvordan man gjorde det her. Det kule med å logge turer med Google Earth er at du kan «samle på» turer over tid og se hvordan stiene overlapper hverandre, og plotte inn hvor nøyaktig du tok bilder og hvor forskjellige ting skjedde.

Først høyreklikker du «Mine steder» i høyrestolpen og velger «Legg til» og «Mappe». Du kan kalle mappen noe sånt som «Turlogg». Så kan du lage nye en ny undermappe her for hver tur. Når du først er inne i en mappe, er det tre-fire verktøy du kan bruke for å logge turen din. Du skal kunne se disse øverst i skjermbildet. Google Earth kan også vise en «elevasjonsprofil», altså et slags tverrsnitt av turen du gikk:

Logg profil

Logg sti

Sti-verktøyet lar deg holde museknappen inne for å «trekke opp» en sti, eller bare klikke forskjellige steder for å dra rette streker. Høyreklikk stier i sidestolpen for å vise elevasjonsprofil eller for å endre farge, eller skrive logg om stien.

Logg stiftTegnestift-verktøyet lar deg legge inn  på forskjellige steder. Når du først har plassert en «tegnestift», kan du høyreklikke den på kartet eller i sidestolpen og velge «Egenskaper» for å endre navn eller ikon eller skrive logg.

Logg linjal

Bruk linjalen til å måle avstand i luftlinje mellom to punkter.

Både stier og tegnestifter har et felt merket «Beskrivelse» under «Egenskaper». Her kan du skrive logginnføringer.

Logg mappeHver nye ting du legger inn blir lagt inn i mappen du har valgt i sidestolpen.

Det er selvfølgelig også kjekt å skrive logg i for eksempel hyttebok, og selvfølgelig kan du også tegne opp turer på papirkart, men jeg liker hvordan Google Earth-logger blir så «strukturerte» og oversiktlige. I google Earth kan du også velge selv hva du vil vise og skjule, så hvis du for eksempel bare vil se én tur, er det bare å klikke på hakene ved hver mappe eller ting for å «slå dem av».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..