Turforberedelser

37c9c-sykkeltur1

I morgen skal jeg endelig ut på en lenger sykkeltur jeg har planlagt og «drømt om» i lang tid. Jeg har veldig lyst til å sykle til hyttefeltet på Gullbotn, og i morgen skal jeg på en slags «rekognoseringstur» for å finne ut om det går an å sykle over Gullfjellet via en tursti som jeg vet går over der.

Jeg liker både å dra på turer og planleggingen før jeg drar. Å se på kart og Google Earth, skrive pakkeliste, finne frem ting, «dagdrømme» om selve turen. Det er sånn en god følelse å sitte og krysse av ting på listen etter hvert som jeg har pakket og gjort ting klare, og vite at «den store dagen» nærmer seg.

Sti Google Earth
Hvis du tegner en «sti» i Google Earth, og så høyreklikker på den når den kommer opp i listen til venstre i programmet, kan du få Google Earth til å vise en «elevasjonsprofil». Fancy-shnancy 😉 !

Skal spise en skikkelig frokost imorgen tidlig og så begi meg av gårde. Har pakket alt av «turting» og god niste, og skal ta med en REAL turmat-pakke og en thermos med varmt vann så jeg får laget meg et varmt måltid på turen. Gleder meg til å sykle utover, bli skikkelig sliten, ta masse bilder, sitte og kose meg med niste ett eller annet sted, og oppdage nye steder hvor jeg ikke kan huske å ha vært.

Det er en lang strekning jeg har sett meg ut, rundt to og en halv mil hver vei, så jeg må tenke realistisk og se hvor langt jeg kommer, se an krefter, vær og tidsforbruk. Da jeg red hos Stall Henne måtte jeg sykle en mil hver vei, og det gikk helt fint selv om jeg i tillegg red hest, ble bare god-sliten etterpå.

Har veldig respekt for naturen og tar alltid vare på meg selv når jeg er ute. Jeg tar ikke sjanser, jeg snur når jeg ser at været kan bli ille, og jeg har alltid med meg hodelykt, refleksvest og førstehjelpsutstyr i sekken. Skal ha med tøy og føler meg klar, men blir det for likevel for langt, eller for regntungt og kaldt, gir jeg meg og drar hjem.

Turen går til gamleskolen min, gjennom et nabolag og nedover en sykkelsti til et vann jeg skal sykle rundt, og så oppover mot Gullfjellet. Håper bare det ikke blir altfor dårlig vær så jeg må avlyse hele turen, har vært noen skikkelige regnskyll idag. Det var meldt fint vær imorgen, men du vet liksom aldri.

Har forresten fått en del «ekstra» trafikk på bloggen. Tipset Inga-Marte Thorkildsen om at jeg hadde anmeldt boka hennes, og hun likte tydeligvis anmeldelsen så godt at hun likesågodt anbefalte bloggen min tilbake 🙂 . Koselig å ha spredt glede, og glad for å få litt ekstra mange folk innom her 😉 .

Stå på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..