Ehm, nei, sirkus er ikke yoga

AcroYoga

Nyansering: så vidt jeg har fått vite er «acro yoga» vanlig akrobatikk, men tilsatt yoga, altså ikke helt det samme som det sirkusene driver med.

Tilbringer en del tid på Instagram, nettaviser og sosiale medier, og har lagt merke til en litt snål trend i det siste, hvor folk trener sirkusøvelser og virker som de markedsfører det de gjør som en form for yoga.

Bare for å oppklare, i tilfelle noen lurer: yoga og sirkus har like lite å gjøre med hverandre som yoga og fotball. Tissu, rep, trapes og andre øvelser du gjør i luften kalles luftakrobatikk, ikke «luftyoga». Øvelsene der én person ligger, sitter eller står på bakken, mens en annen holder en figur i luften, er parakrobatikk, på engelsk acro balance, ikke «akroyoga». Å si at sirkuskunster er yoga-øvelser blir like feil som å kalle fotball «ballyoga». Yoga er en gammel indisk meditasjonsform, ikke akrobatiske kunster.

Å drive med yoga er rimelig trendy for tiden, og det er vel derfor det har vokst frem en trend om å bruke «merkenavnet» yoga på ting som ikke har noe med det å gjøre. Selv personene som fant opp merkenavnet AcroYoga i 2005 hevder bare at de kombinerer akrobatikk med meditasjon — altså ikke at selve kunstene er en form for yoga. Selv om de riktignok ser ut til å kalle det de gjør «solakrobatikk» og «måneakrobatikk».

Så bare for å oppklare, om noen lurte: nei, turn og sirkusakrobatikk har ingenting å gjøre med indisk meditasjon 😉 !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..