Bytur, togtur og valpekull!

Da har man vært turist i egen by, sett Nesbyen for første gang, og hilst på verdens søteste valpekull 🙂.

På torsdag dro jeg ned til Nesttun for å hente folkehøyskolekameraten min Benedikte, og så var det bare å ta turen hjem, hvor hun ble introdusert for hunden min og det var kjærlighet ved første slikk🙂.

Var faktisk utrolig rart å plutselig ha en av vennene mine fra folken her i Bergen. Når du går folkehøyskole blir det liksom et skille mellom «boblen» du lever i på folken og alt som skjer utenfor, så når jeg plutselig gikk nedover mot Nesttun sentrum i lag med Benni for å ta bussen hjem føltes det omtrent som om hun hadde hoppet inn fra en annen verden. Men var òg utrolig godt å se igjen en folkenvenn face-to-face; du risikerer å få veldig gode venner på folkehøyskole, men de har også en tendens til å bo langt unna deg, og da setter du desto mer pris på dem når dere faktisk møtes🙂.

Dagen etter bar det med buss og bane til Bergen sentrum, og jeg fikk være turist i egen by. Hadde ikke lagt så detaljerte planer, men fikk vist fram Kjøttbasaren, et innendørs marked som selger alt mulig av matvarer og nå tydeligvis også har en Starbucks, og Det lille kaffekompaniet, som er en bitte liten kafé som er veldig berømt selv om den er litt vanskelig å finne og bortimot umulig å snuble over ved et uhell – da må du følge et bitte lite treskilt som det er utrolig lett å gå rett forbi, noe jeg også vet jeg har gjort flere ganger. Hvis du ikke gidder gå rundt i Bergen by og lete etter små treskilt du sikkert har gått rett forbi flere ganger, ligger Kaffekompaniet i et av smugene på høyresiden av Fløibanestasjonen.

Fikk òg tid til en tur med Fløibanen opp til endestasjonen med utsikt over byen, så vi fikk tatt noen «selfies» med Bergen som bakgrunn og fikk litt mosjon da vi til slutt bestemte oss for å gå ned igjen. Om du er på Fløien anbefaler jeg å se deg om i skogen bak stasjonen, for den er pyntet opp med alt fra hundestatuer og morsomme skilt til en drøss trollfigurer. Til slutt ble det til at vi gikk gangveien ned istedenfor å ta banen, så vi fikk en dose mosjon før vi satte oss på banen hjem igjen.

Avsluttet dagen med å se «Arriettas hemmelige verden», en japansk tegnefilm inspirert av en britisk bok om «lånere», bittesmå mennesker som bor under vanlige menneskers hus og lever av ting de «låner» av de store. Har ikke lest boka, men filmen var kjempekoselig, og likte faktisk òg at den ikke inneholdt noen spesielt sterke, triste eller «skumle» scener, uten at det gjorde opplevelsen kjedelig, det var samtidig liksom bare en film du slappet av og koste deg med🙂

Så opprant den store dagen, da vi tok Bergensbanen mot Nesbyen for å treffe oppdretterne Benni skulle kjøpe hund av🙂. Det ble å sitte på toget fire lange timer hver vei, men vi fikk treffe de skjønneste små labradorvalpene i verden og verdens mest kosesyke og tålmodige hundemor, så det ble å kose hund to timer i strekk før vi måtte vende våre egne snuter hjemover igjen. Vi var ikke hjemme før etter midnatt, men det var verdt det selv for meg som ikke skulle få meg hund. Det eneste nesten-skåret i gleden av at mobilen min hadde gått tom for strøm, så jeg fikk ikke tatt noen bilder av de skjønne dyrene selv.

Ble litt «tomt» og stille i huset etter fire intense dager med Benni, men holder kontakten med henne og flere andre folkenvenner over Facebook og Instagram. Er glad vi har den muligheten i dag, og kan dele opplevelser og skravle med hverandre i så stor grad som vi kan🙂.

Har også hvert vårt fysiske minne om oppholdet, for da vi var på souvenirbutikken på Fløien fant vi hver vår ballettelg. Hils på Elisabeth :3 !

2 kommentarer om “Bytur, togtur og valpekull!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..