På bedringens vei

Kjenner jeg er på bedringens vei. Dro til legen dagen etter at jeg kom hjem til Bergen, og han fant ut at jeg har halsbetennelse, så fikk skrevet ut penicillin-kur og cosylan. Har lurt veldig på hva det egentlig var som feilte meg, så det var godt å få stadfestet av legen at det er halsbetennelse jeg har fått😉. Skal bli deilig å bli helt frisk igjen.

Har egentlig hatt en veldig god skoletur, selv om jeg var syk hele turen. Vi ble innlosjert i to turbusser, og dro så først ned til Oslo og med Colour-Line-båten Colour Fantasy til Kiel. Har hatt en drøm siden jeg var unge om å ta en Colour Line-tur, og ble ikke skuffa da jeg kom om bord. Rett innenfor dør kom vi inn i noe som minte mer om en handlegate eller et kjøpesenter enn innsiden av en båt, og så var det bare å begi seg ut på utforskning av 15 dekk med alt fra casino til badeland.

Vel fremme på kontinentet skilte bussene lag, og én gruppe do til Salzburg på kultur-opplegg mens vi dro til Tyrol-alpene for å renne slalåm. Gigantanlegget i Tyrol, som tronte over 3000 meter over havet, var helt fantastisk, kan definitivt anbefales om du er hekta på slalåm, eneste minuset for meg var at det for det meste var røde løyper der, og det egentlig var litt krevende for meg. Vi skulle være i Tyrol i to hele dager, men den andre dagen var det bare så vidt jeg kom meg av gårde. Merket at jeg hadde feber og kjente jeg var kvalm, men siden det absolutt ikke fristet å sitte på rommet hele dagen endte jeg opp med å piske meg av gårde i siste øyeblikk.

Du vet aldri hva du snubler over på skianlegg i Alpene!

Angrer ikke på det, for merket at det å ligge og slikke sol i den friske fjelluften gjorde meg veldig godt, men var skikkelig sliten da jeg kom tilbake til hotellet, og feberen skulle bare bli verre utover turen. Etter Alpene dro vi til Venezia hvor vi ble gjenforent med den andre gruppen, og det var da jeg merket at jeg var skikkelig dårlig. Mens de andre i klassen gikk og svettet i varmen i bare t-skjorte, gikk jeg med jakke og frøs, og kjente også at jeg var utrolig sliten og helt borte. Gikk nesten og sjanglet på slutten av turen, og dultet borti flere folk ved et uhell enn jeg klarte å telle.

Venezia var en fin by, og det er en «stor» følelse å faktisk ha vært der og vandret rundt i gatene (for ikke å snakke om at italienerne virkelig har verdens beste is), men klarte ikke å sette pris på det når jeg var så dårlig, og endte opp med å dra tidlig hjem til hotellet. Kom meg tilbake på rommet og kollapset fullstendig utmattet på senga, bare for å kunne konstantere at kroppen overhodet ikke var trøtt, og nektet å sovne. Så begynte flere døgn omtrent fullstendig uten søvn, som jeg kjente at ikke akkurat hjalp på helsa.

Du vet visst aldri hva du finner i supermarkedene rundt om heller…
cannabis til en euro 🙂 !

Vi kjørte fra by til by med bussene og tok inn på forskjellige hotell, men de neste dagene tilbrakte jeg mesteparten av byvandringene vi var på med å ligge rett ut i gresset eller på en benk og bare vente på at bussen skulle komme tilbake, og til slutt klarte en av lærerne å overbevise meg om at jeg trengte en fridag. Kjente det gjorde meg godt, og at det ga meg mer energi til vi skulle til Firenze, en perle av en by jeg er kjempeglad for at jeg ble med til. De hadde en svær bro med innebygde hus, noen massive og utrolig forseggjorte statuer, og svære steinbygg fra gamle dager. Ble og med på noe så spesielt som en Gucci-museum-tur, litt bare for å ha gjort noe helt utenom det vanlige for meg (er egentlig ikke noen moteløve og har aldri hatt noe forhold til Gucci) 🙂 .

Etter Firenze begynte vi turen hjemover til Norge, gjennom Sveits og flotte Tyskland, og så var det Colour Line igjen før jeg ble sluppet av med en håndfull andre ved Oslo S og vi hev oss på hver våre tog hjemover. Sitter i skrivende stund på gutterommet og kjenner det er utrolig deilig å ha ferie. Når jeg kommer tilbake skal jeg holde morgensamling for folkehøyskolen om fortiden min og om selvskading, så kommer til å jobbe med det utover påskeferien. Kjenner jeg har litt nerver for å stå foran skolen og snakke om alt dette, men det skal bli veldig godt å «få ut» òg, og budskapet jeg har om selvskading er også velig veldig viktig å få ut i og med at det er utrolig mye kunnskapsløshet og fordommer der ute.

God påske!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..