Mine 8. mars-paroler

Okei, så har slumpet innom et random sett med paroler for kvinnedagen. Det ser slik ut:

 • 100 års tålmodighet er nok. Likelønn nå!
 • Lovfest retten til heltid!
 • Nei til kvinnefiendtlig Casinopensjon!
 • Lovforbud mot strippebar
 • «Nei er nei» Endring i voldtektsloven nå!
 • Boikott Israel
 • La asylbarna bli i Norge
 • Ingen mennesker er ulovlig
 • Felles kvinnekamp mot omskjæring og tvangsekteskap
 • Kvinnesolidaritet = respekt for innvandrerkvinner

Israel og asylbarn og «lovlige mennesker», faktisk. Ble grepet av dette sirkuset av en liste til å sette opp mine egne paroler, og siden det tydeligvis er meningen at en skal dra inn minst opptil flere irrelevante kampsaker (slik visse også gjør 1. mai), har jeg satt opp mine en dags forsinkede kvinnedag-paroler slik:

 1. Kvinner: prøv å respektere kvinner. Jenter er ikke uskyldige små barn som ikke vet sitt eget beste og må beskyttes mot seg selv. De har rett til selv å velge jobber de trives med, og de er ikke så patetisk fysisk svake at det er greit når de tyr til vold. Vær så snill å prøv å behandle deres voksne medsøstre som de myndige, moderne menneskene de er. Hadde jeg vært jente, ville jeg følt meg drøyt krenket over holdningene til enkelte.
 2. Prøv å ikke støte gutta fra dere. Så lenge vold og overgrep fremstilles som en «guttene mot jentene»-kamp, tviler jeg sterkt på at dere får så veldig mange gutter med dere. Jeg vet at mesteparten av grov vold, for ikke å snakke om seksuelle overgrep, begås av menn, men vær så snill å ikke spill uskyldige og overse/oppmuntre vold fra kvinner. Slutt å bare terpe på at vi skal skjerpe oss og bedre våre syn på kvinner. Vi har allerede bedre holdninger enn dere.
 3. Ikke gidd tvinge folk, gutt som jente, inn i kjønnsroller.
 4. Ikke nekt Øyvind iskaffe. Lån ham penger til iskaffe når han trenger det. Øyvind har krav på iskaffe hver dag. Da blir han snill og blid, og miljøet blir enda bedre for de ham omgås🙂.
 5. Ja til bedre gatebelysning på nattestid i Sogndal. Vi er en studentbygd, og det er drøyt respektløst og farlig, å slukke gatelyktene akkurat idet studentene begir seg på vei hjem fra fest.
 6. Slutt å avfeie overgrep som noe morsomt og kult i full offentlighet. Jeg ville neppe sluppet unna med å henge opp digre plakater av Breivik på et studenthus der jeg visste at mange overlevende etter Utøya-massakren skulle på fest. Jeg ville ikke satt på Saving Private Ryan om jeg skulle arrangere filmkveld for en gjeng elever med en betydelig andel krigstraumatiserte flyktninger. Prøv å vise overlevende etter overgrep samme respekt som andre i samfunnet.
 7. Prøv å holde utemperaturen i Sogndal nede. Jeg liker å gå på ski.

Gratulerer med overstått, kvinnene rundtomkring 🙂 !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..