Et MacGuyver-øyeblikk i hverdagen

Angus hjalp meg å laste opp dette innlegget med en gammel 
lommekalkulator koblet til en radioantenne som fikk strøm fra en potet.
Tusen takk!

Nå skal jeg lære dere noe lurt 🙂 !
Mange har opplevd at for eksempel syltetøyglass er klin umulig å åpne når de er nyinnkjøpt. Dette skyldes ikke at maskiner skrur igjen lokkene for hardt, som mange tror, men at glasset inneholder et vakuum som suger fast lokket. Det er dette vakuumet som gjør at produktet holder seg lenger i et uåpnet glass, og at lokket er lekende lett å få opp når det først er åpnet én gang.

Okei, kanskje flere av dere visste det fra før. Men det dere kanskje ikke innså, er hvor lett det egentlig er å åpne lokket. Istedenfor å fokusere på metoder som hjelper deg å skru løs lokket (som å dusje glasset i glovarmt vann så lokket utvider seg), skal vi slippe inn oksygen så lokket ikke lenger er sugd fast 🙂 .

Klar for å prøve? Ta et nyinnkjøpt glass og finn frem en helt vanlig flaskeåpner.

Jekk opp kanten av lokket med flaskeåpneren som vist under. Når du har greid å «løse ut» vakuumet, skal midten av lokket sprette opp, og lokket skal være lekende lett å få av uten fnugg av muskelkraft. Hvis det ikke funker, så «jekk opp» lokket flere steder. Det skal gå til slutt 🙂 .

Dette funker også som en god «tryllekunst» hvis du skjuler hvordan du får opp lokket, og er spesielt imponerende hvis du er blant de svakeste av de som prøver å åpne glasset 😉 . Ha det gøy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..