Fredag den trettende

Bergenseren, trønderen og nordlendingen satt på puben etter fredag den 13. og sturte.

«Gåttaban’n for en drittdag», sa bergenseren, «i går punkterte sykkelen min, og eg måtte trille’an opp DÆN bratte bakken!». «Åh, det e ingenting», sa trønderen, «for i går gikk æ tom for bensin, sjø, æ mått’ dytt bilen min to kilometer!».

«Dokka bortskjemte søringfetta ane ikkje ka dokke snakke om», så nordlendingen, «i går brøt ho lastebilen min sammen, æ mått’ for helvete bære driten to mil!»

3 kommentarer om “Fredag den trettende

 1. SV: Joda, klart de har rett til å uttale seg men ikke i den grad kvinner kan, det er iallefall min mening. Det er ikke dere menn som sliter med det psykiske i ettertid dersom kjæresten din har blitt voldtatt og født barnet… Og jeg syns det er helt feil om menn skal få bestemme dersom kvinner skal få ta abort eller ikke. Hadde forloveden min tvunget meg til å føde et barn som jeg ikke følte jeg kunne tatt meg av så hadde jeg rett og slett blitt forbanna. Klart menn kan uttale seg, men syns det først og fremst er opp til kvinner om abort skal være lov eller ikke for det er tross alt vi som må gjennom alt, ikke dere 🙂

  Liker

 2. SV: Nå skjønner jeg ikke helt hva du mener med TVNorge her… Jeg snakket om NOAH når jeg snakket om dyremishandling og snakket om TVNorge når jeg sa at de viste at dyr i arbeid faktisk kan ha det bra:) Men ja, det er akkurat dette jeg prøver å få ut i verden. Selv om noen ikke er snille med dyrene sine, så betyr ikke det at alle er det.

  Liker

 3. Jeg er ikke mot selvbestemt abort, og ja, hadde abort blitt forbudt hadde jeg også blitt forbanna, men… det er fremdeles ikke sånn demokrati fungerer.

  Skal det hovedsaklig være opp til menn hvorvidt menn skal være vernepliktige?
  Skal asylsøkere mer enn alle andre få bestemme asylpolitikken vår, siden det er de som faktisk risikeer å bli sendt ut av Norge?
  Kan jeg drive arbeid for et fritt Tibet, Tsetsjenia eller Kurdistan, selv om jeg ikke er kinesisk, russisk eller tyrkisk og det dermed ikke blir jeg som må oppgi landområder om disse landene blir frie?

  Unnskyld, men som sagt — det er ikke sånn politikk og debatt fungerer. En debatterer ved å lytte til andres arugmenter, og ved å påvirke politikere ved å stemme og gjennom lobbyarbeid. En kan ikke bare si at «du bør ha mindre makt enn andre, fordi du tilhører den og den kategorien». Det blir bare for lettvint.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..