Om å ta mobilfri

Som alle andre har jeg erkjent at mobil og PC tar altfor mye av tiden min.

Som alle andre har jeg også tenkt på at det hadde vært kjekt å bruke mindre tid på mobil og PC, så jeg fikk tid til å lese bøkene jeg vil lese, spille brettspill, gå tur, og jobbe med hobbyprosjekter og for den saks skyld husarbeid og andre gjøremål.

Problemet er jo at det er én ting å erkjenne at du har en uvane du vil endre, og litt vanskeligere å faktisk få til den endringen. I og med at det er mye lettere å bestemme seg for noe helt konkret enn bare «jeg skal bruke mindre tid på mobil og data», har jeg landet på at jeg skal ta en halvtimes mobil- og PC-fri hver dag. Det trenger ikke være på et bestemt klokkeslett, bare når jeg føler for det i løpet av en dag. Planen er å øke til to timer, men jeg begynner realistisk.

I løpet av min første mobilfrie halvtime skjedde følgende:

  • Jeg fikk bladd litt i The Name of the Wind, som jeg har lyst til å lese.
  • Røde Kors ringte på og vervet meg til å støtte Ferie for alle.
  • Jeg fikk lest på reglene til Fire in the Lake og stilt opp brikkene for en ny omgang.
  • Jeg lærte at en mobilfri halvtime går veldig fort, og at den fint kan bli til en mobilfri halvannen time, når du først er kommet i gang med noe annet enn skjermen.

Første dag er med andre ord en suksess, og det kommer nok en oppdatering om hvor bra dette går eller ikke går om noe tid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..