Jordalen speidertropp

img_20170121_133015
Aisha, en koselig og selskapssyk breton 🙂

Da har jeg vært på skogsturen jeg og to fra gården hadde planlagt en stund 🙂 . Har gått noen turer før med én av dem, men det var første turen vår sammen alle tre, og den ga sånn mersmak at vi forhåpentligvis kommer oss av gårde igjen rimelig fort!

Har hatt en lang uke, og fredag var spesielt lang og regntung, så jeg gledet meg til å kunne sove lenge lørdag, men våknet selvfølgelig av meg selv halv sju om morgenen. Typisk 🙂 . Var i alle fall deilig å kunne ligge i senga og slumre til jeg måtte stå opp 🙂 .

Ankom Eidsvåg rundt 12-tiden, og møtte turkameratene pluss én veldig søt og snill hund 😉 , så begikk vi oss oppover mot Munkebotn. Hadde vært typisk bergensvær denne uka, men fikk heldigvis det fine været vi hadde blitt lovet, og vi holdt et fint tempo oppover. Hadde ikke sett hun som hadde sluttet på gården for en stund siden på lenge, så det var veldig godt å se henne igjen.

Endte opp ved en «hemmelig» hule som var relativt bortgjemt selv om det gikk en unnselig sidesti til den, og som sikkert bare de som bor i nærområdet vet om, og hvor noen allerede hadde laget en grue. Speideren vår (en gang speider, alltid speider 😉 ) tente bål til oss og hadde lagd pinnebrød-deig som vi stekte over bålet. En av turkameratene mine fikk nettopp jobb som dyrepleier, og vi er veldig glad i dyr alle tre, så det ble en del snakk om hva hun gjorde på jobben, utdanningen, og selvfølgelig dyr generelt, pluss at vi snakket løst og fast om hva som skjedde på gården 🙂 .

Tror ikke jeg har smakt pinnebrød før, men det var kjempegodt, så blir nok til at jeg lager meg deig til å ha med på tur når jeg går alene også fremover 🙂 . Fikk noen poser med Grower’s Cup-kaffe også, sånn som du bare tilsetter vann og lar trekke i noen minutter før du heller fra posen, og den var også kjempegod. Var kjempekoselig å sitte rundt bålet og bare snakke og slappe av, og været holdt seg selv om vinden insisterte på å blåse røyken rett i fleisen på en av oss selv om hun flyttet seg flere ganger. Hun måtte til slutt sette seg på motsatt side av bålet til slutt for å få fred 😉 .

Vi skulle egentlig finne vårt egne «hemmelige» sted å lage gapahuk, men vi endte opp med å bruke tiden vår rundt bålet og lage pinnebrød til vi måtte pakke sammen og gå nedover igjen fordi bålet hadde dødd ut, vi hadde begynt å bli litt kalde, og vi hadde avtaler vi måtte av gårde til.

Var uansett en fantastisk tur, og følte meg «oppladet» og klar for en ny uke da jeg var kommet hjem, skikkelige turer pleier å ha den virkningen på meg 😉 . E kjekt og koselig å være på tur alene eller bare med hunden, men gøy å dra ut med andre óg, i hvert fall når de e skikkelig friluftsliv-interesserte og virkelig liker å være ute i naturen 😉 . Liker å ha «ambisjoner» som å bygge gapahuk å se frem til også, blir spennende å se hva vi får til fremover, selv om det viktigste nok er å bare være på tur og ha det kjekt sammen.

Stå på!

PS: tror ikke jeg kommer til å skrive så mye om fremtidige turer, føler det skal få bli «vårt» prosjekt og føler det blir mer riktig at vi har tiden vår for oss selv 🙂 . Men kan dele naturbilder og sånn, da 😉 !

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..