Anbefaling: Zirk Mir

Må bare komme med en anbefaling her. NRK viser for tiden serien Sirkusseilerne, som handler om det seilende nysirkuskompaniet Zirk Mir. Har fulgt gruppa en stund på Facebook, så jeg visste om dem fra før og ble henrykt da jeg fant ut at de hadde lagd en dokumentar om seg selv, og at den skulle vises på NRK.

For de uinnvidde: Zirk Mir er en fem-manns sirkustrupp som bestemte seg for å dra ut i verden med en seilbåt. Vi skjønner fort at guttene er drevne sirkusartiser, men seiling og båtmekking har de mindre greie på, og da hjelper det ikke at båten de kjøper via finn.no viser seg å være moden for skraphaugen. Et stykke unna Rebecca Watson, altså, men de kjører på med godt mot i beste nysirkusstil, og de kommer seg av gårde i løpet av første episode.

Dokumentaren er filmet og klippet av gjengen selv, som ikke hadde planer om å lage noen stor TV-dokumentar, så hele prosjektet har en herlig «hjemmelaget» preg. Dette er opptakene til en vennegjeng som filmer små snutter på gøy, som mange gjør på ferieturer, og det gir første episode en koselig og god stemning.

Kan ikke si så mye mer om serien, annet enn at det virker som et veldig godt «feelgood»-prosjekt, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Zirk Mir og ekspedisjonen deres!

2 kommentarer om “Anbefaling: Zirk Mir

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..