Sirkuslandsbyen kommer til Oslo!

Det er ikke hver dag at det kommer folk til hovedstaden og setter opp en hel landsby, så tenkte at dette måtte jeg bare skrive om! I disse dager driver Cirkus Xanti, et norsk nysirkus, rigger sin årlige Sirkuslandsby i Torshovparken i Oslo. Grunnen til at jeg bare føler jeg må reklamere litt for disse folkene er at jeg som kjent jobbet frivillig på denne festivalen sommeren 2011, og elsket hvert minutt. Kafételtet hadde god, hjemmelagd økologisk mat, enkvinnesforestillingen Bastard i verdens minste sirkustelt var kjempekoselig, sideshow-fakirgruppa Pain Solution var rå, og Helene Dahls tissu-workshop i manesjen til et gedigent telt med åtte meter opp til taket var et minne for livet.

Sirkuslandsbyen er et konsept som er veldig annerledes fra «vanlig» sirkus. Her finner du ingen dyr som opptrer, derimot har du et bredt utvalg sirkusforestillinger og -aktiviteter som går over flere dager. Du får se forestillinger, prøve ting selv på workshops og åpen trening, snakke med artister og andre sirkusfolk, eller bare gå rundt på området blant alle teltene og vognene og suge inn sirkusstemningen. Nysirkus handler om å inkludere og lære bort like mye som å opptre, så her er det fritt frem for å boltre seg med sjonglering, linedans, luftakrobatikk og andre ting artistene måtte by på.

Kommer meg dessverre ikke av gårde selv i år, men vil at flere skal få oppleve landsbyen og forhåpentligvis bli hekta på nysirkus, så hvis du er i/nær Oslo, så stikk innom Torshovparken fra fredag den 8. når du er ute og nyter sommervarmen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..