Enda et lite studenttriks

Oppdatering:
Har funnet ut at Word 2010 (og kanskje tidligere versjoner) har et innebygd system som faktisk gjør alt for deg! Slik:

 —————————————————————————————————————

Vi skal tilbake til vårt elskede APA, som vi så vidt kom innom i forrige studentriksinnlegg. Dette går ut på at vi ikke bare skal vise til kilder, vi skal gjøre det på en bestemt måte, som av mange oppfattes som inforviklativ og forvirrende og ofte tar svært mye tid.

Er du lur, har du en egen tekstfil på dataen hvor du limer inn referansene etter hvert som du lager dem, så slipper du å slå opp i bøkene etter utgivelsesår og forlag og gudene vet hva hver eneste gang du siterer fra dem. Men er du i tillegg håpløs datanerd, er det relativt lett å få Word til å fylle ut alt dette for deg.

Du vet hvordan Word har et innebygd troll som for eksempel forandrer «og» til «go», eller små bokstaver til store bokstaver?

Han ville sett slik ut i 2012.
Trollet heter «autokorrektur», og går ut på at når du skriver bestemte ting, blir de endret til andre bestemte ting. I Word 2010 bestemte de seg for å gjøre seg enda mer irriterende ved å gjemme ham så godt de kunne, men jeg sporet ham opp til slutt — du finner ham hvis du går inn på «Fil» og velger «Alternativer». Da får du opp et vindu hvor ett av valgene er «Korrektur». Derfra velger du «Alternativer for autokorrektur». Har du ikke Word 2010, trykker du F1 for å få opp hjelp, og skrive inn «autokorrektur», så følger du trinnene hjelpeprogrammet gir deg.
Du skal uansett få opp et vindu som inneholder bl.a. en tabell med to kolonner: «Erstatt» og «Med». «Erstatt»-boksen inneholder det du vil autotrollektur skal ta tak i, for eksempel «((Schulman))», og «Med» er referensen den vil du skal fylle inn.
Prøv å finne referansen til for eksempel Arbeid med individer og familier. Lim den inn i «Med»-boksen. Vær 101% sikker på at referansen er helt riktig, ellers blir den feil hver gang den limes inn;). Trykk «Legg til».
Prøv å skrive inn kodeordet ditt, som ((Schulman)), i teksten din. Bare skriv det rett fram (du må kanskje legge inn et mellomrom foran), og trykk mellomrom eller retur etterpå. Autotrollektur skal nå fylle inn referansen for deg, på samme måte som han bytter ut «feks» med «for eksempel».
Lykke til med innspurten til sommerferie!

PS: Mens du først er inne på autokorrektur, kan du nytte sjansen til å fjerne alt av irriterende ting du ikke vil at datamaskinen skal «rette» for deg;).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..