Begynner å bli venn med treteltet mitt

Dro på en litt spontan tur ikveld for å se etter steder i nærområder hvor jeg kan henge opp teltet mitt. På veien innover mot en sti jeg planla å ta opp fjellet tenkte jeg at jeg kunne ta en avstikker inn under et veltet tre i en mosedekket «trollskog» hvor mange døde og døende trær sto tett sammen. Forventet ikke å finne noen lysning der, men jammen var det tre trær som sto rimelig langt fra hverandre, så jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk, og endte opp med å ha teltet hengende i en trollsk lysning med rotvelter, mosekledde stubber, og veltede trær.

 

 

Utfordringen med å henge opp treteltet er at du må finne en slags likevekt for teltet mellom trærne ved at du å stramme og slakke stroppene til alle langsidene av teltet er like stramme og ingen av sidene «henger» sånn at du faller ned i en grop når du er inne i teltet. Så du må beregne så best du kan, henge opp teltet, og så ta knutene opp igjen og justere basert på hvilken side som er slakk. Knotete forklaring, men i hvert fall, det er tricky og jeg har egentlig bare opplevd det som frustrerende frem til idag.

Akkurat ikveld var det imidlertid noe som «løsnet», og jeg så bare på det som en utfordring, på en god måte. Tror det er fordi jeg endelig begynner å få skikkelig taket på «slipsknuten» du må bruke når du knyter stroppene til teltet, så nå kan jeg fokusere på å faktisk henge opp teltet riktig, og ikke bruke opptil et minutt eller mer på hver knute 😛 .

 

 

Er glad jeg kom meg av gårde på tur selv om dagen egentlig var litt meningsløs og kjip. Glad det er sommer og varmt og jeg gikk med shorts og t-skjorte for første gang i år. Glad jeg begynner å få teken på treteltet. Glad for at jeg har spist is i det fine været idag.

Jeg er også glad for at jeg fikk en stund i et telt i en koselig trollskog, og at jeg har et nytt sted å henge opp teltet.

2 kommentarer om “Begynner å bli venn med treteltet mitt

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..